ye-logo.v1.2

На Хмельниччині змовилися молокозаводи?

Суспільство 6924
Фото: nemyriv-rda.gov.ua

Та одночасно зменшили закупівельну ціну молока.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справ відносно молокозаводів, які здійснюють заготівлю молока в Новоушицькому та Старосинявському районах.
У травні цього року закупівельні ціни на молоко одночасно знизилися до двох гривень за один кілограм молока базової жирності. У квітні ж закупівельна ціна у Новоушицькому районі складала 2,20 гривень, а у Старосинявському районі коливалася від 2,20 до 3,15 гривні за один кілограм молока.
«Одночасне зниження цін мало місце за умови незмінності пропозиції продавців молока та наявності істотно різних витрат, оскільки загальні обсяги заготівлі молока, асортимент продукції, витрати на заготівлю, зберігання та транспортування продукції у молокозаводів є різними, відзначають в антимонопольному комітеті. Поведінка молокозаводів суперечить об’єктивно обумовленій ринковій поведінці, оскільки в умовах конкуренції об’єктивних причин для одночасного зниження закупівельних цін на сировину до однакового рівня не існувало».
Наразі відносно молокозаводів розпочаті справи за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, які можуть призвести до обмеження конкуренції. Наразі проводиться дослідження ситуації із закупівлі молока в інших районах Хмельницької області.
Довідка
На території Новоушицького району заготівлю молока здійснюють: ПП «Дживальдіс», ПАТ «Борщівський сирзавод», ТДВ «Дунаєвецький маслозавод», ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза», філія «Лактіс» ДП «Аромат», ПАТ «Барський маслозавод». На території Старосинявського району ДП «Старокостянтинівський молочний завод», ПрАТ «Літинський молокозавод», ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза»,  ПП «Консалтингова фірма «Прометей» в особі філії «Славутський маслоробний комбінат», ТОВ «Хмільницький завод сухого знежиреного молока», ПП «Ревнюк».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую