ye-logo.v1.2

Хмельничани у Скандинавії. Скорботний меморіал чи місце для веселощів?

Туризм 2673
мандрівників
Фото: мандрівників

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко, досліджуючи Берлін, завітали у місце, присвячене Холокосту.

Меморіал пам'яті жертв Холокоста у Берліні почали будувати 30 жовтня 2001 року, і тривав цей процес чотири роки. Якщо перший раз побачити це місце, то навіть складно здогадатися, що це таке і яка його мета. Багато суперечок викликало його проектування і будівництво. Займає воно величезну площу в самому серці Берліна. Загальна кількість плит  2700.

 
“Спочатку може здатися, що придумано воно для веселощів. Саме так і робить більшість туристів, які сюди приходять. Зазвичай люди бігають між високими стелами, ховаються за ними одне від одного, весело сміються, бігають. Швидше за все, мало хто із них знає про мету побудови такого незвичайного проекту  увічнити пам'ять про багатьох євреїв, які стали жертвами нацизму”,  розмірковують Аня і Богдан.


Спостерігаючи за відвідувачами меморіалу, хмельничани виявили, що їм, особливо підліткам, це все нецікаво і вони розважаються тим, що перестрибують з однієї меморіальної стели на іншу, через що деякі з них починають втрачати свою твердість і потроху руйнуються.

Читайте також, яка найпопулярніша картина із тих, що зображені на Берлінській стіні.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую