ye-logo.v1.2

Старокостянтинів забезпечує військовою технікою усі збройні сили України (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство 37755

На Хмельниччині знаходиться військова частина, без якої українська армія навряд змогла би протистояти ворогу.

Міцний тил  запорука успіху. Щоб ефективно боротися із ворогом, армії потрібне гідне забезпечення. Проте звідки беруться озброєння, боєприпаси, техніка та комплектуючі, мало хто замислюється. Важливу роль у збройних силах відіграють військові склади, де не просто зберігають усе необхідне для ведення бойових дій, але й підтримують у справному стані.
У Старокостянтинові розташована військова частина 4223 або, по-іншому, Центр забезпечення автомобільною технікою і майном. Тут головною зброєю солдатів є не автомат чи гранатомет, а викрутка та ключ. За трохи більше однієї години військові механіки можуть “поставити на ноги” автомобіль, який понад двадцять років був без діла.
“Частина призначена для забезпечення автомобільною і бронетанковою технікою, а також майном, збройні сили України,  розповідає командир військової частини підполковник Олег Рожков.  Тут зберігається резерв армії. Ми забезпечуємо технікою усі різновиди військ.”


Військові зізнаються, що з березня обсяг робіт у них збільшився. Так, за чотири місяці Центр забезпечення підготував понад шістсот одиниць техніки, зокрема і для антитерористичної операції.
“Водіями нашої частини “намотано” понад 170 тисяч кілометрів пробігу для доставки автомобільного майна у райони антитерористичної операції. Відділом ремонту проведено близько 350 поточних ремонтів автомобільної та бронетанкової техніки. Найбільша необхідність була у вантажівках “ЗІЛ-131” та “ГАЗ-66”, а також у багатоцільових тягачах легкого бронювання”,  додає Олег Рожков.
На базі Центру забезпечення зберігається й така техніка, яку виготовили ще на початку 80-тих років. Проте її поважний вік лише вводить в оману. Протягом усього часу за нею доглядають і проводять профілактичні роботи. Кваліфікація механіків військової частини дозволяє за одну годину та двадцять хвилин “запустити” вантажівку чи танк, який був законсервований протягом двадцяти-тридцяти років. Хоча проблеми виникають, найчастіше із гальмівною системою, системою охолодження та електропроводкою.


“Скільки “перебрав” техніки, важко сказати. 15 років уже цим займаюся. Є досвід, практика, тому не складно. Хоча роботи з цими подіями в України додалося,  розповідає старший солдат Олександр Чигрін.  Доводилося працювати і вночі при увімкнених фарах. У нас колектив хороший підібрався, можливо, на “гражданці” більше б заробляв, але армійську дружбу ні на що не проміняю.”
У 2013 році на баці Центру зберігання відкрився новий відділ  відділ бронетанкової техніки. Минулоріч військова частина поповнилася танками та бронемашинами.


“Техніка прийшла до нас із міста Десна Чернігівської області. Наші механіки там пройшли навчання і знають, як правильно консервувати, зберігати та розконсервовувати техніку. Існують технології консервування. Якщо говорити у загальному, то двигун, вузли, агрегати обробляються мастилом, щоб вони не іржавіли, не потрапляло повітря і інше. Можливо, той танк і виглядає негарно, проте досить оперативно він може своїм ходом поїхати для вирішення завдань”,  запевняє заступник командира, начальник зберігання майор Віталій Палійчук.
Наразі військовій частині потрібно 500-700 тисяч гривень на будівництво накриття для кращого зберігання бронетехніки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую