ye-logo.v1.2

Майже три чверті хмельничан готові працювати нелегально

Суспільство 2243
автора
Фото: автора

Понад 70 відсотків хмельничан готові працювати нелегально при достатній заробітній платі, 60-65 відсотків опитуваних – безробітні та серйозно цікавляться роботою за кордоном.

Такі результати опитування громадської організації «Есперо» в рамках проекту «Легальна зайнятість – перешкода для трудової експлуатації». Якщо в минулих роках це бажання передбачало лише ризик нелегальної праці зі всіма негативними наслідками, то нині українські заробітчани часто стають жертвами торгівлі людьми.
За статистикою Міжнародної організації з міграції, Україна займає четверте місце в світі по трудовій експлуатації та по кількості жертв торгівлі людьми. Перші три позиції займають Росія, Чехія та Польша.
Майже 65 відсотків опитуваних хмельничан не мають надії на гарне працевлаштування в Україні, приблизно половина опитуваних, 45 відсотків, впевнені, що така можливість з’явиться найближчим часом.
«Люди помилково думають, що лише СБУ, прокуратура та міліція зможуть допомогти жертвам торгівлі людьми. Насправді сьогодні величезна мережа державних інституцій, громадських організацій та ініціатив можуть надати підтримку та допомогти»,  заявляє координатор проекту Вадим Яцишен.
Тому в рамках проекту «Легальна зайнятість  перешкода для трудової експлуатації» заплановано 30 інформаційних проектів для безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, 25 зустрічей для представників центрів зайнятості, 2 великих курси навчання для співробітників центру зайнятості для поширення інформації про методики подання теми про ризики, які несе нелегальне працевлаштування, для того, щоб люди сприймали її легко. 

Такі інформаційні заходи завжди мають результат. За словами пана Яцишена, після тренінгу чи бесіди ті самі люди змінюють свою думку,  і 45 відсотків опитаних хмельничан не погодились би на нелегальну роботу ні в Україні, ні за кордоном.
В минулому році 1200 українців стали жертвами торгівлі людьми. Щодо визначення їхнього державного статусу до державних інституцій з них звернулись 60 осіб, 43 особи отримали статус від держави.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую