ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують на відпочинок до Тернопільщини

Туризм 6983
автора
Фото: автора

У сусідній області відбувся медіа-форум, присвячений розвитку туристичної галузі.

Журналісти з усієї України з'їхалися на триденний форум “Тернопільщина туристична”, під час якого знайомилися із туристичними принадами регіону. Серед учасників були представники хмельницьких ЗМІ та обласного управління інфраструктури і туризму, що тісно співпрацює з відповідним відомством у сусідній області.
Робота форуму відбувалася за трьома напрямками: замковий і сакральний, екстремальний і екологічний, фестивальний і гастрономічний туризм. Фахівці ділилися власним досвідом, розповідали про реалії та перспективи розвитку туризму на Тернопільщині, знайомили гостей із заповідниками, духовними центрами, можливостями екстремального відпочинку і зеленого туризму, фестивалями, що відбуваються на теренах краю.

Учасники форуму у Зарваниці.

Учасники форуму не лише теоретично, а й практично знайомилися із туристичними об'єктами Тернопільської області. Вони відвідували монастирі та замки, музеї і санаторії, навіть дізнавалися, як варять пиво, та сплавлялися на катамаранах по Дністру.
Тернопільщина має прекрасні можливості для цікавого та насиченого відпочинку. Тут розташовується третина усіх замків України, серед яких фортифікаційні споруди у Збаражі, Теребовлі, Чорткові, Вишнівці, руїни замків у Кременці, Скалі-Подільській, Бучачі, Язлівці, Скалаті тощо.

Скельний монастир у с. Рукомиш Бучацького району.
Чимало тут і сакральних споруд, найважливіші з яких  православна Почаївська Лавра, греко-католицький Марійський духовний центр у Зарваниці, римо-католицький монастир сестер непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії у Язлівці.

Настоятелька римо-католицького монастиря непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії у Язлівці сестра Тетяна розповідає про засновницю монастиря Марцеліну Даровську.
Окрім пізнавальних екскурсій та духовних відновлень, на Тернопільщині можна оздоровлюватися у санаторіях (в області їх близько 20-ти, більшість з яких створені на базі місцевих цілющих мінеральних вод), сплавлятися по Дністру, насолоджуватися фантастичними краєвидами заповідника “Медобори”, досліджувати печери. До речі, останні, як і замки, є візитівкою краю. Адже тут розташовується найдовша у світі гіпсова печера Оптимістична, Вертеба, єдиний в Україні підземний музей трипільської культури, Кришталева, де легкими маршрутами можуть ходити навіть маленькі діти, а також Млинки, у якій навіть найдосвідченішим спелеологам буде цікаво.

На Микулинецькому пивзаводі.
“Ми розуміємо, що туризм та інфраструктура  єдине ціле, а тому намагаємося підходити до цього питання комплексно: не лише реставрувати замки, а й ремонтувати під'їзди до них, будувати готелі та інші необхідні об'єкти. Хочеться, щоб мешканці інших областей та іноземці дізнавалися про наш край і все частіше приїздили сюди”,  сказав голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк.

Директор Тернопільського музею політичних в'язнів Ігор Олещук проводить екскурсію для учасників медіа-форуму.
Медіа-форум “Тернопільщина туристична очима журналістів” відбувався вперше. Ідея належить начальнику управління з питань туризму та курортів Тернопільської облдержадміністрації Лесі Серетній. Організатори дякують Тернопільському національному університету та Українському журналістському фонду.

У музейному комплексі "Лемківське село" (біля м. Монастириська).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую