ye-logo.v1.2

Пасажироперевізники Хмельниччини не цураються випити на дорогу

Суспільство 2381
УДАІ УМВС України у Хмельницькій област
Фото: УДАІ УМВС України у Хмельницькій област

Та виїжджають у рейс на технічно несправних автобусах.

 Управління Державної автомобільної інспекції у Хмельницькій області підбило попередні підсумки по профілактичній операції “Автобус 2014”. Правоохоронці протягом двох місяців перевіряли пасажироперевізників на дотримання правил дорожнього руху та справність автобусів.

За час проведення перевірки даішники перевірили 4 629 автобусів та 353 автогосподарства перевізників. Статистика для пасажирів невтішна: водії не лише полюбляють порушувати правила дорожнього руху, але й виходять у рейс на несправному транспорті.

“Співробітниками ДАІ виявлено 274 автобуси з технічними несправностями: 36 – з заблокованими аварійними виходами, 30 – з незаконно встановленими додатковими сидіннями, 16 – з несправним кермовим регулюванням, а 56 – з несправними колесами та шинами”, – розповідає старший інспектор з особливих доручень відділу автотехнічної інспекції Державтоінспекції у Хмельницькій області Віктор Ціліцінський.


Мало того, що несправний автобус уже несе загрозу пасажирам та оточуючим, так водії ще й дозволяють собі порушувати правила дорожнього руху.

“Задокументовано 1 312 порушень правил дорожнього руху, у тому числі шість фактів керування автобусами у стані алкогольного сп'яніння, – говорить Віктор Ціліцінський. – перевищували швидкість 73 водія, 383 – набирали більше пасажирів, ніж передбачено технічними характеристиками, а 77 – ігнорували вимоги дорожніх знаків та розмітки.”

У ході проведення профілактичної операції даішники притягнули до відповідальності 112 посадовців автогосподарств, зокрема і 39-х, які випускали у рейс несправні автобуси: “Дивує те, що водії автобусів знали про проведення операції “Автобус 2014”, проте продовжували порушувати правила дорожнього руху та виїжджати у рейс на несправних автобусах”, – додає даішник.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую