ye-logo.v1.2

Відпустка без “русо турісто”

Туризм 5004
Фото: mypicpic.ucoz.ru

Хмельницькі туроператори розповіли “Проскурівському телеграфу”, як відпочити за кордоном без росіян.

 Ще на початку весни українські айтішники запустили проект NoRussians.com. На цьому сервісі кожен бажаючий матиме можливість перевірити практично будь-який готель у світі, чи багато туди приїжджають відпочивальників із Росії. Сам сайт наразі у процесі розробки, але сторінка NoRussians у Facebook вже існує. Місцеві туроператори також останнім часом все частіше отримують замовлення на “відпочинок без росіян”. Кореспонденти “Проскурівського телеграфу” вирішили перевірити, чи прагнуть хмельничани, плануючи свою відпустку, уникати сусідства з представниками братнього народу.

Новий “тренд” в туристичних вподобаннях хмельничан
“Той, хто хоча б раз зупинявся у готелі, в якому відпочивають туристи з Росіїї, мене зрозуміє,  ділиться спогадами про свою відпустку в Турції хмельничанка Оксана.  Політичні суперечки, безмежне нахабство та безпробудне пияцтво дратують не на жарт. Коли ти цілий рік відкладаєш гроші на відпочинок, нудишся в очікуванні омріяної відпустки, рахуєш до неї дні, а потім мусиш провести всі десять днів поруч із неадекватними безпринципними людьми, хочеться плакати від розчарування. У готелі в Кемері навіть сталася бійка між нашими співвітчизниками та росіянами. Останні після кожної випитої чарки кричали “Крим наш!”. Схожа ситуація і в Єгипті. Моя сестра й досі з жахом згадує останню “казкову” добу на курорті в Хургаді. П'яні росіяни вночі стукали в двері номерів, де живуть українці, а коли їм відчиняли  обливали піною з вогнегасника. Якби можна було доплатити, щоб поруч не було жодного представника Росії, я б залюбки це зробила!”.
Але є туристи, які подбали про якість свого відпочинку вже наперед. “Я досить тривалий час оббивав пороги турагентств у нашому місті, щоб знайти курорт чи хоча б готель, у якому не було б представників Російської Федерації,  каже хмельничанин Василь.  Проте все було марно, такої гарантії ніхто не дає. В результаті дійшов висновку, що краще надавати перевагу напрямкам, які не користуються популярністю в росіян. Я обрав мало розкручений курорт і маю надію, що відпочинок принесе мені лише позитивні враження”.

“Гарантовано  росіян немає!”
Нещодавно голландська фірма “Annasol Vliegvakanties” опублікувала оголошення, в якому обіцяє поселити клієнтів в готелі, де не буде росіян. Їхні колеги з Туреччини у своїй рекламі повідомляють: «Арзус»  стовідсотково турецький курорт, гарантовано без росіян!». Хмельницькі туроператори тенденцію підтверджують. Останнім часом вони все частіше отримують замовлення на пошук таких готелів або курортів, де відпочивальникам не доведеться жити пліч-о-пліч з галасливими “сусідами”. “Це тема не нова, адже ще минулого року у нас були заявки на курорти та готелі, у яких відпочиває якнайменше громадян Росії,  каже директор туристичної агенції “Перфект Тревел” Владислав Кавецький.  Проте цього року клієнти висувають цю вимогу все частіше. На жаль, взагалі уникнути зустрічей із російськими туристами не вийде. Росія  велика держава, тому й відсоток громадян цієї країни переважає практично на всіх курортах. Але скоротити їх до мінімуму цілком можливо. Ми навіть розробили список готелів, які не користуються попитом у представників РФ. Що ж до ціни подібного відпочинку, то вона не залежить від того, населення якої країни переважає на курорті”.
Підтверджують популярність “турів без росіян” і в туристичному агентстві “Алекон”. “Наші клієнти рідко скаржаться на громадян Росії, кажуть, що останні поводяться цілком адекватно та толерантно,  каже директор Алла Біньковська.  проте прохання підшукати “тур без росіян” звучить все частіше. Задовольнити такі заявки частково можна, адже подібні готелі та курорти існують. До прикладу, курорт Марса-Алам в Єгипті користується більшим попитом в італійців, а росіян там практично немає. Та й на ціні туру це практично ніяк не відображається”. А ось в туристичній фірмі “МТБ тур” наявність клієнтів, які не бажають відпочивати з “русо турісто”, заперечують. Кажуть, що задля уникнення конфліктів краще не спілкуватися з росіянами та обирати готелі, у яких більше німців. Вони, до речі, є як у Туреччині, так і в Єгипті.

Світлана ЯСЬКОВА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую