ye-logo.v1.2

У Славуті колишній “зек” порізав міліціонера та взяв у заручники чотирьох людей

Кримінал 3135
Фото: news.pn

24-річний зловмисник вимагав автомобіль, гроші та... квиток на потяг.

У Славуті чоловік, який нещодавно вийшов із в'язниці, не отримавши взаємності від 15-річної коханої, погрожував розправою. А розпочалося все близько двох років тому, коли житель Володимира-Волинського відбував покарання у в'язниці за вчинення розбійного нападу. Він вирішив розважитися і зав’язав телефонне знайомство з юною славутчанкою. Телефон дали спільні знайомі.
“Спочатку кавалер не розповідав, що перебуває за ґратами, коли ж правду вже не було як приховувати, наполягав на тому, що він виявився жертвою обставин і сів не з власної вини. Але в будь-якому разі дівчина не планувала зав’язувати з ним серйозних стосунків,  розповідає речник обласного управління міліції Катерина Шуприган.  Проте в хлопця, очевидно, були значно серйозніші плани. Звільнившись із місць позбавлення волі, він трохи побув у рідному Володимирі-Волинському, а потім вирушив у Славуту до коханої. Проте дівчина не дала кавалерові надії на розвиток стосунків.”
Обурений такою відповіддю молодик спочатку погрожував дівчині та її старшій сестрі по телефону, а потім, озброївшись ножем, прийшов до них додому. У квартирі, окрім сестер, була ще їхня подруга з 4-річною дитиною. Зловмисник взяв свою 15-річну кохану у заручниці і, приставивши їй до шиї ножа, погрожував усім кривавою розправою.
“Дівчина встигла повідомити про погрози ревнивця до міліції. Слідчо-оперативна група думала, що їдуть на звичайний побутовий конфлікт, а довелося проводити цілу операцію по звільненню заручників,  каже Катерина Шуприган.  правоохоронці почали вести з озброєним хуліганом переговори, але наміру відпускати дівчину він не мав. Коли ж їй стало погано, замінив юну заручницю на її старшу сестру.”
У нападника визрів план втечі. Він почав вимагати автомобіль, гроші та два квитки на потяг до Володимира-Волинського. Правоохоронці погодились на всі його вимоги і підігнали до під’їзду автомобіль, тоді зловмисник вийшов на вулицю із заручницею.
Коли сідали в авто, нападник на кілька секунд відволікся, і начальник сектору карного розшуку Славутського райвідділу міліції Андрій Матвійчук зреагував миттєво  перехопив руку, в якій зловмисник тримав ножа. В цей момент колеги-міліціонери звільнили заручницю. А зловмисник продовжував чинити опір  схопив зброю в іншу руку і спочатку ледь не вдарив капітана міліції у груди, а потім порізав йому кисть правої руки. На щастя, за лічені секунди правоохоронці роззброїли нападника.
Наразі 24-річний парубок перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Стосовно нього відкрито кримінальне провадження аж за чотирма статтями Кримінального кодексу України: частиною четвертою статті 296 "Хуліганство", частиною першою статті 129 "Погроза вбивством", частиною другою статті 342 "Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві" та частиною другою статті 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".
“Вважаю, що слідчо-оперативна група і начальник карного розшуку Андрій Матвійчук, зокрема у ситуації, що склалася, прийняли правильне рішення, хоча мали усі законні підстави для застосування зброї. Звісно, це погано, що постраждав працівник міліції, але ми знаємо, що наша робота пов’язана з ризиком. А от те що збережено життя і здоров’я жертв нападника та тих людей, які стали вимушеними свідками події,  це безумовний показник високого професіоналізму наших працівників”,  відзначив начальник Славутського райвідділу міліції Степан Кшевжінський.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую