ye-logo.v1.2

У Хмельницькому будинок розмалювали, тепер збирають кошти на новий проект у Кам'янці-Подільському (ФОТО)

Суспільство 8925
автора та організаторів
Фото: автора та організаторів

У місті над Смотричем під час “Республіки-2014” планують створити стріт-арт, присвячений подіям Майдану.

Перетворення сірих будинків у яскраві, культурна інтервенція в урбаністичний простір  мета фестивалю “Республіка”, який щоосені відбувається у Кам'янці-Подільському. Вуличні художники з різних куточків України та з-за кордону розмалювали вже понад 20 будинків, парканів та інших об'єктів у місті над Смотричем. На днях і в Хмельницькому з'явився перший масштабний стріт-арт – нову 11-поверхівку на вулиці Інститутській прикрасив малюнок: дівчинка із великим оберемком повітряних куль.


Над муралом (малюнок на архітектурній споруді), площа якого 300 квадратних метрів, кілька днів працювали чотири художники із Одеси – команда М97. Їхні роботи прикрашають і будинки у Кам'янці-Подільському. Одесити також брали участь у розмальовуванні паркану на виїзді із Хмельницького.

Малюнок має неофіційну назву «Поверніть нам наше небо» та символізує бажання людей до миру та злагоди.
Його створили завдяки ініціативі фестивалю «Республіка» за підтримки будівельної компанії «Діта». Для втілення проекту компанія «Снєжка-Україна» надала 45 л білої і кольорової фасадної фарби SNIEZKA EXTRA FASAD. Компанія «Снєжка-Україна» вже не вперше підтримала фестиваль Республіка і цього разу стала кольоровим партнером проекту/малюнку.


Цьогоріч “Республіка” продовжуватиме свої традиції. У Кам'янці з'явиться малюнок “Запальний танок”, присвячений подіям Майдану. Зараз триває збір коштів на проект (уже зібрано половину необхідної суми) та пошук художників. Можливо, це будуть представники різних міст.

Цей малюнок прикрасить один з будинків Кам'янця-Подільського, якщо вдасться зібрати кошти на проект.
Ознайомитися із проектом та підтримати його можна тут: http://biggggidea.com/project/687/
Коли ж у Хмельницькому з'явиться наступна вулична картина, не відомо.
“Ми весь час у пошуках, але конкретного проекту ще немає. Плануємо розвивати стріт-арт не лише у Кам'янці-Подільському і Хмельницькому, а й в інших містах”,  розповідає представник “Республіки” Микола Ізотов.

Виконаний у Кам'янці у минулому році мурал команди "Добрі люди" із Донецька увійшов до ТОП-10 європейського стріт-арту.

Ось ще кілька муралів, що прикрашають будинки у Кам'янці-Подільському:


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую