ye-logo.v1.2

Хмельничани у Скандинавії. Підсумки та враження

Туризм 3437
Фото: мандрівників

Подолавши понад п'ять тисяч кілометрів і відвідавши десяток країн, Анна Думанська та Богдан Місюренко повернулися додому.

Ось і завершилася мандрівка Скандинавією Анни Думанської та Богдана Місюренка. Протягом місяця вони побували у восьми нових країнах (Німеччина, Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва), проїхалися транзитом через Україну, Польщу, Білорусь та Росію в районі Санкт-Петербурга.
Як завжди, вони пересувалися переважно автостопом, не витративши на переміщення жодних грошей. Вони подолали 5800 км на 87 автомобілях. Також їм вдалося безкоштовно проплисти на поромі.
За місяць Аня і Богдан витратили 65 євро на двох.
“Так дешево вийшло, по-перше, тому, що в дорогу взяли трохи їжі з дому (горіхи, сухофрукти, каші), а по-друге, люди, у яких ми зупинялися, часто не давали можливості використовувати наші продукти і пропонували свої, за що їм велике спасибі! - розповідають хмельничани. - Адже ціни в Скандинавії дуже високі, тому, якщо б нам довелося там пробути більше часу, витратили б значно більше коштів”.
Через те, що у них були плани щодо наступної подорожі (Богдан мав вирушити на острів Білий на крайній півночі, щоб взяти участь в екологічній програмі), мандрівку Скандинавією довелося зробити такою короткою.
“Заради економії часу ми пожертвували фіордами і не поїхали на північ Норвегії та Швеції. Думаємо, що для того, щоб там все подивитися, потрібно виділити як мінімум місяць на ці дві країни. До того ж, автостоп там дуже повільний, і ми вирішили наступного разу поїхати в ті краї в окрему подорож і, можливо, не автостопом”, - пояснюють мандрівники.


Незважаючи на стислі терміни, хмельничани побачили багато цікавого, познайомилися з оригінальними людьми та пережили неперевершені емоції.
Зокрема, вони розвіяли міф про стриманість і холодність німців, познайомившися з веселою і доброзичливою парою, відчули на собі мусульманську гостинність, побувавши в гостях у курда, познайомилися у Стокгольмі із американським продюсером. Зустрічалося їм в дорозі багато людей різних національностей, навіть ескімоси та єгиптяни...


У Берліні Аня і Богдан відвідали старий аеропорт, який місцеві жителі перетворили на спортивний майданчик, у Копенгагені побачили величезну кількість велосипедистів, у Таллінні побували на святкуванні днів Середньовіччя. Особливо запам'яталася подорож із Швеції до Фінляндії на 12-поверховому поромі, квиток на який мандрівникам подарувала компанія-перевізник... Та зупинятися на досягнутому затяті мандрівники не збираються!


Нагадаємо, що це вже третя подорож подружжя до Європи. Під час першої у листопаді-грудні минулого року вони побували у 13 країнах центральної та південної Європи та проїхали автостопом майже 10 тисяч кілометрів. У квітні-травні вони досліджували балканські країни, зокрема Сербію, Хорватію, Грецію тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую