ye-logo.v1.2

Військовослужбовці, призвані під час мобілізації пройдуть обов’язкову індивідуальну підготовку та бойове злагодження у складі штатних підрозділів (ІНФОГРАФІКА)

Суспільство 2726

На цьому акцентував увагу представників ЗМІ начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України полковник Михайло Щербина

 під час брифінгу в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».
— Усі військовозобов’язані, яких буде призвано під час часткової мобілізації, та які прибудуть до військових частин відповідно до військово-облікових спеціальностей, пройдуть обов’язкову підготовку та бойове злагодження у складі штатних підрозділів. Підготовка триватиме в середньому від 15 до 30 діб. Військовослужбовці, призвані під час третьої хвилі мобілізації, яка розпочинається вже сьогодні, будуть направлені для виконання завдань в рамках АТО тільки після проходження ними відповідних навчань і бойового злагодження, — наголосив офіцер.
За словами полковника Михайла Щербини, підготовка відбуватиметься за наступними етапами: відділення-взвод, рота-батальйон, а також бойове злагодження у складі військової частини.
Офіцер Генерального штабу повідомив, що під час третьої черги часткової мобілізації буде приведено у бойовий стан 15 бойових частин та 44 частини забезпечення, та зауважив, що під час першої та другої хвилі мобілізації доукомплектуванню підлягали в основному бойові частини, тому найбільше набирали військовозобов’язаних за спеціальностями, необхідними на полі бою, — це десантники, стрілки, гранатометники. Під час третьої черги мобілізації значна також увага приділятиметься доукомплектуванню частин забезпечення, тобто логістиці. Тому цього разу військомати призиватимуть також військовозобов’язаних саме з цих питань.

Офіцери Медіа-центру МО України

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую