ye-logo.v1.2

Хмельницький спецпризначенець Олександр Петраківський у комі. Потрібно 150 тисяч євро

Допомога 26098
Фото: vk.com

Капітан віддав свого шолома пораненому бійцю, а за декілька хвилин у голову хмельничанина влучив осколок.

26-річного капітана 8 окремого полку спеціального призначення, що базується у Хмельницькому, Олександра Петраківського поранили у голову 20 липня поблизу села Щастя Луганської області. Чоловікові у голову влучив осколок.
“Вони потрапили у засідку, хоча її там немало бути. Мабуть, здали хлопців. Зав'язався бій. Саша виносив поранених і одному з них віддав свого шолома, бо той у бою загубив власного. Через декілька хвилин Саші у голову влучив осколок”, - розповідає батько бійця Петро Петраківський.
Під час перестрілки два хмельницьких спецпризначенця загинули, ще п'ятеро отримали поранення.
“До останнього Саша з пораненням голови був при свідомості. Медичну допомогу хлопцям надавали у Вінницькому виїзному польовому шпиталі, - каже батько. - Саша наказував лікарям спершу допомогти його бійцям, хоча у них були і легші поранення. Він у нас такий. Можливо, це зволікання і позначилося на його одужанні”.
Першу операцію Олександру Петраківському зробили у польовому шпиталі, наступну - у Харкові. За цей час у капітана сталися два мікроінсульта та набряк мозку. Наразі боєць перебуває у Львівському військовому шпиталі: “Щоб зменшити набряк, його поклали у медикаментозну кому до понеділка. Він у найважчому стані, але лікарі кажуть, що мозок живий, тому є надія.”
Кожний день лікування Олександра Петраківського обходиться у шість тисяч гривень, проте це ще невеликі гроші. “Поставити на ноги” капітана 8 окремого полку спецпризначення погодилися в одній із лікарень Ізраїлю, але коштує це 150 тисяч євро.
Допомогти Олександру Петраківському можна, переказавши гроші на рахунок у ПриватБанку: 4731217108245547. Телефон батька: 067-34-82-170 (Петраківський Петро Станіславович).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую