ye-logo.v1.2

Хмельницький. Горить міське сміттєзвалище (ФОТО)

Суспільство 6383
автора
Фото: автора

За словами головного еменесника області Бориса Болібруха, сміттєзвалище горить уже вдруге за добу.

"Це процес самозаймання. Вперше смітник ми гасили з другої до шостої години ночі сьогодні, 2 серпня. Нам вдалося локалізувати вогонь та загасити його. Але близько 15:00 сміттєзвалище знову спалахнуло", - повідомив Борис Болібрух.

Станом на 19:00 на місці події працювало вісім пожежних автомобілів, ще п'ять - підвозять воду. Також, за словами Бориса Болібруха, пожежники почали "накривати" палаючий смітник зверху піною. Але технічних можливостей для того, щоб оперативно загасити вогонь, не вистачає. Ускладнює ситуацію вітер, який роздмухує вогонь, і відсутність нормального під'їзду до місця займання.

"Важко сказати, скільки часу потрібно для того, щоб повністю загасити вогонь, але зараз тут горить вся "таблиця Мендєлєєва", а дим розходиться далеко за межі міста", - повідомив заступник начальника екологічної інспекції області Святослав Савицький. 

На гасіння палаючого смітника зібрали весь особовий склад, пожежники змінюють один одного кожні півгодини, щоб не було теплового удару. Хлопці кажуть, гасити доведеться години три-чотири. 

«Цього року сміттєзвалище загоряється уже вдруге. Загоряння не залежить від пори року, хоча влітку смітник загоряється частіше. Але від цього нікуди не подінешся, бо загоряння газу, який виділяється, спрогнозувати неможливо. Зараз ми надали МНСникам п’ять водовозів і пальне, вони намагаються загасити вогонь», – повідомив телефоном заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук.

Стосовно ж сміттєпереробного заводу, про який протягом кількох років говорять у Хмельницькому на різних рівнях влади, Анатолій Макарович зазначив, що у зв’язку з війною, усі інвестиційні проекти в Україні «заморожені». Питання заводу для переробки сміття – теж.

Весь дим від палаючого сміттєзвалища "пішов" у бік мікрорайону Дальні Гречани та села Олешин.

МНСники готуються "накривати" смітник зверху піноутворюючою речовиною. 

Тим часом зовсім поруч палаючого смітника "місцеві мешканці" спокійнісінько займалися своїми справами. 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую