ye-logo.v1.2

Ніколи не…

Здоров'я 2923

Продукти, поєднувати які категорично не рекомендується

Ви чули про роздільне харчування? Намагаєтесь дотримуватися його? Тоді пропонуємо кілька рекомендацій для того, аби ваш організм працював як годинник, і ви не потерпали від закрепів, проносів, здуття, відрижки, бурчання в животі, зайвої ваги та багатьох інших проблем. А ваші знайомі дивувалися: чого це ви так погарнішали та помолодшали?
Ніколи не вживайте вуглеводну та кислу їжу в один прийом.
Хліб, картоплю, горох, квасолю, боби, банани, фініки та інші вуглеводні продукти не можна їсти разом з лимонами, апельсинами, грейпфрутами, ананасами, журавлиною, помідорами та іншими кислими фруктами й овочами.
Ніколи не їжте концентровані білки та концентровані вуглеводи в один прийом.
Це означає: не їсти горіхи, м’ясо, яйця, сир та іншу білкову їжу разом з хлібом, злаками, тістечками, солодкими фруктами. В один прийом треба їсти яйця, рибу, молоко, сир, в інший – хліб, каші, локшину (якщо немає можливості відмовитися від них).
Ніколи не їжте два концентровані білки в один прийом.
Два білки різного виду й різного складу вимагають різних травних соків і різної їх концентрації. Ці соки виділяються в шлунок не в один і той же час. Тому завжди треба дотримуватися правила: один білок – в один прийом їжі. Тобто, або риба, або м’ясо, або бобові…
Не їжте жири з білками.
Вершки, вершкове масло, сметану, рослинне масло не слід їсти з м’ясом, яйцями, сиром, горіхами та іншими білками. Жир пригнічує дію шлункових залоз і гальмує виділення шлункових соків при вживанні м’яса, яєць, горіхів.
Не їжте кислі фрукти з білками.
Апельсини, лимони, помідори, ананаси, вишні, кислі сливи, кислі яблука не можна їсти з м’ясом, горіхами, яйцями. Чим менш складні харчові суміші, чим простіші наші страви, тим ефективніше наше травлення.
Не їжте два види крохмалю в один прийом.
Дозволяється лише один концентрований крохмаль в один прийом їжі.
Якщо два види крохмалю – картопля або каша (і те, й інше – з хлібом) – вживається в один прийом, то один з них йде на засвоєння, інший залишається невикористаним у шлунку, як вантаж. В результаті – закрепи, затримка засвоєння іншої їжі, її бродіння, підвищення кислотності шлункового соку, відрижка…
Молоко краще вживати окремо, або не вживати взагалі.
Жир молока деякий час перешкоджає виділенню шлункового соку. Молоко засвоюється не в шлунку, а в дванадцятипалій кишці, тому на присутність молока шлунок не реагує секрецією, а це заважає засвоєнню іншої їжі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую