ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з’являться чергові люстратори

Політика 3978
Фото: автора

Цього разу ініціативу очистити владу від «негідних» проявили місцеві бютівці.

За очищення біло-сердечні взялися з усією відповідальністю. Окрім внутрішньої люстрації – очищених партійних рядів – вони розгорнуть цілу кампанію по очищенню владних структур, депутатських лав усіх рівнів.

«Ми будемо створювати люстраційні комісії за ініціативи нашої партії. До роботи в комісіях запрошуватимемо лідерів громадської думки, представників громадських організацій, які оберуть між собою голову та секретаря і використовуватимуть методичні рекомендації, які ми напрацювали, починаючи з 2010 року.

За словами Валерія Лескова, у владі ще залишається багато «одіозних регіоналів», яких потрібно «вигнати і пролюструвати».

Запрацюють комітети тоді, коли буде прийнятий відповідний закон «Про люстрацію», розроблений партійцями та запропонований на розгляд парламенту.

«Ми створюємо ці комітети, щоб, коли запрацює закон, не шукати поспіхом люстраційні комісії. Створений він буде наступним чином: половина членів будуть від партій, які мають свої фракції у місцевих радах, інша половина – по одному представнику від громадських об’єднань та керівники відділу юстиції», – зазначив Лесков.

У партії переконують, що це буде «непартійний комітет», однак діятиме він на основі методичних матеріалів, розроблених саме бютівцями.

З існуючими вже люстраційними комітетами-відділами-структурами, які у Хмельницькому, до прикладу, діють від імені Самооборони, ради Майдану чи інших організацій, партійці готові співпрацювати. Але тільки у випадку, якщо ті нададуть своїх представників. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую