ye-logo.v1.2

Суд заарештував екс-нардепа Шпака

Суспільство 5954
Фото: genshtab.info

Його сина, голову правління Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" Миколу Шпака оголошено в розшук.

Про це повідомляє телеканал ТВІ з посиланням на прес-службу прокуратури Києва та Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

В свою чергу, син екс-нардепа, голова правління Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" Микола Шпак оголошений в розшук.

Під час перевірки встановлено, що в 2011-2012 рр. між фермерським господарством та НАК "Украгролізинг", яке очолює Микола Шпак, було укладено договір про закупівлю техніки і обладнання на суму 110 млн. грн., з яких лише 9 млн. грн. були витрачені за цільовим призначенням. Як з'ясувалося, фермерське господарство належало дружині екс-нардепа, а кошти від незаконної угоди були перераховані на рахунки підконтрольних сім'ї фіктивних підприємств.

За інформацією прокуратури, батькові і сину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Екс-нардепу обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн. грн. Водночас місце перебування сина Шпака з'ясовується.

Стосовно дружини екс-нардепа зараз проводять слідчі дії, під час яких вивчається її роль і ступінь участі у справі.

При цьому, як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, під час перевірки з'ясовано, що службовими особами сільськогосподарської компанії Шпаків були здійснені безтоварні операції на суму понад 132 млн. грн. Надалі неіснуюче обладнання нібито передали підконтрольному підприємству у фінансовий лізинг. Під час перевірки останнього правоохоронці виявили, що сільськогосподарське обладнання загальною вартістю понад 68 млн. грн. відсутнє.

Крім того, в результаті проведеної Держфінінспекцією ревізії акціонерної компанії встановлено фінансові порушення на 356 млн. грн., за якими державна установа зазнала збитків на 197 млн грн.

У міліції зазначили, що правоохоронці провели низку обшуків за місцем розташування офісних приміщень і проживання фігурантів, під час яких у приватному будинку екс-нардепа вилучили золоті прикраси, наручні годинники з дорогоцінних металів відомих світових брендів, 1,5 кг срібла і 1 кг золота в злитках.

Нагадаємо, Василь Шпак – уродженець с. Дашківці, Віньковецького району, Хмельницької області); народний депутат 4 та 6 скликання Верховної Ради від блоку Литвина та Народної партії.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую