ye-logo.v1.2

Брат російського бізнесмена керуватиме охороною здоров'я на Хмельниччині (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство 9992

Cкандалом завершилося представлення нового директора Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації Якова Цуглевича.

Представники Ради Майдану висловили своє невдоволення новоспеченим очільником медицини Хмельниччини, натомість головні лікарі краю залишили залу засідань.

У понеділок, 11 серпня, у приміщенні Департаменту охорони здоров'я головним лікарям медзакладів Хмельницької області представили нового очільника медицини краю. На зустріч прийшли представники "Свободи", ради Майдану, Самооборони, Правого сектору та інші громадські активісти. Знайомила 55-річного Якова Цуглевича із присутніми керівник апарату облдержадміністрації Леся Стебло.

“Я пропрацював 30 років в медицині: ургентним хірургом, хірургом стаціонару і останні десять років — головним лікарем найбільшого району нашої держави. За роки моєї діяльності побудовано амбулаторію сімейної медицини з нуля, дано три квартири лікарям, відремонтовано усі ФАПи (фельдшерсько-акушерські пункти, - прим. авт.), не закритий жоден лікувальний заклад у Кам'янець-Подільському районі, незважаючи на те, як перегинали через коліно, щоб закрити. Це єдиний такий район. Закуплено багато діагностичного обладнання. Сьогодні медикам району ми віддали 18 квартир, і до кінця року вони в'їдуть у них”, - зазначив на власній презентації колишній головний лікар Кам'янець-Подільської центральної районної лікарні Яків Цуглевич.

До фаховості Якова Цуглевича у громадськості питань не виникло. Представників громадських організацій цікавив моральний бік нового посадовця, причетність до Партії регіонів та його статки. Якову Миколайовичу закинули й те, що гроші нібито допомогли йому прийти на “тепленьке місце”.

“Чому мене губернатор призначив? Мабуть, тому, що у мене найбільший досвід і мною найбільше зроблено. “Кошик” ніхто не приносив. Я відповідаю за свої слова. Мені не так просто було прийняти рішення. Я живу в нормальних умовах, у Кам'янці. Я – не бідна людина, але якщо не я, то хто тоді піде? У вас була кандидатура? Немає питань. Стаємо разом і хай допомагає. Потрібно уже зараз, засукавши рукава, працювати”, - звернувся до представників громадських організацій Яків Цуглевич.

Як пояснив Газеті “Є” новопризначений директор Департаменту охорони здоров'я, до лав Партії регіонів він не входив. У фракції Партії регіонів був, членом же цієї політичної сили - ні. А володінням маєтку та двома автомобілями Яків Цуглевич завдячує власному брату, який займається бізнесом у Москві.

На бік Якова Цуглевича стали заступник директора Департаменту охорони здоров'я Тетяна Косовська, головний хірург Хмельницької області Анатолій Суходоля та головний лікар Волочиської центральної районної лікарні Віктор Чубар. Проте до думки фахівців медицини представники громадських організацій не дослухалися. Тоді лікарі у повному складі встали та вийшли із залу.

Таку поведінку ескулапів пояснив керуючий радою Майдану Алім Міщук: “Це - медики за професією, а за званнями — керівники лікарень, тобто люди, які залежні від керівника Департаменту. І якби вони цього не зробили, то не факт, що завтра працювали б на своїх місцях. Тим більше, знаючи корупцію в медицині, можу припустити, що це не найчесніші люди, які є головними лікарями лікарень. Вони встали і вийшли — мають на це право.”

На цьому представлення Якова Цуглевича завершилося, проте далі на нового очільника Департаменту охорони здоров'я очікують уже на засіданні ради Майдану.

Коментарі:

Віктор ІЯ 14.08.2014 14:43

"Палка о двух концов" - дійсно, з одного боку, ніби, досвідчений організатор, хазяїн, а з іншого - відбиток старої влади, як клеймо. Лікарям, звичайно, видніше, але й якогось районного дискжокея, що стояв на Майдані, на таку посаду призначати дуже не варто. В нинішніх умовах роботу цього начальника будуть ледь не під лупою розглядати. Каже брав, але не з держбюджету - самі навчили лікарям в кишеню за консультацію... А якщо хтось знає про темні вчинки цього товариша - просимо факти в студію!  

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую