ye-logo.v1.2

Апеляційний суд невдовзі прийме рішення щодо Червонюка

Суспільство 2976
Фото: Дмитра Скрипника

Можливо, навіть, до кінця літа.

20 серпня виповниться рік з дня загибелі 26-річного Олега Крушельницького. Того вечора він переходив дорогу навпроти торгово-розважального центру «Оазис», проте був збитий 19-річним (на той час, - прим.авт.) Дмитром Червонюком - сином депутата Хмельницької обласної ради Галини Червонюк та власника рівненського Льонокомбінату Олега Червонюка.
Юний водій автомобіля «Toyota RAV 4» дозволив собі у темну пору доби, перевищуючи дозволену максимальну швидкість у населеному пункті, виїхати на смугу зустрічного руху, а потім здійснити маневр у крайній правий ряд. Від удару машини Олег Крушельницький загинув на місці ДТП.
«Перший удар нижче центру ваги – ушкодження гомілки. Далі закидання тіла на автомобіль та ушкодження правої половини тіла – переломи ребер, правої плечової кістки і інше. При контакті головою до лобового скла утворився кільцеподібний перелом основи черепа. Дуже специфічний перелом гомілки, практично як з підручника про «бампер-перелом» і перелом черепа. Голова настромилася на хребет і нижня частина черепа була вбита у вигляді кільця у середину. Смерть настала миттєво, тому що у цьому відділі розташовані центри дихання, серцебиття», - пояснив завідуючий відділу судово-медичної експертизи трупів обласного бюро судово-медичної експертизи Олександр Каплевський на одному із засідань у Хмельницькому міськрайонному суді.
Рідні Олега Крушельницького вимагали максимального покарання для Дмитра Червонюка – восьми років ув’язнення. Потерпілі заявляли, що водій був не лише п’яним, але й під дією наркотиків. До того ж ДТП сталося на пішохідному переході. Проте у суді першої інстанції цих фактів довести адвокат Крушельницьких Олег Севернюк не зумів. Принаймні для судді Світлани Дручкової доказів забракло. Як результат, за забране життя Олега Крушельницького Дмитро Червонюк отримав 4 роки умовно з випробувальним терміном 1 рік та позбавленням права керувати автомобілем на 3 роки. Хлопця випустили із зали суду.
Звісно такий вирок не влаштував потерпілих і вони подали апеляцію. Це ж зробили і захисники водія, рахуючи покарання занадто суворим. В апеляційному суді стало відомо, що Дмитро Червонюк є батьком із трирічним стажем та ще й інвалідом третьої групи. Судмедексперти наполягали, що 0,42 проміле алкоголю в крові не є алкогольним сп’янінням. Також невідомо чи вистачило доказів для суду, щоб стверджувати що ДТП відбулося на пішохідному переході.
Разом з тим, розгляд справи в апеляційному суді Хмельницької області завершився. Колегія суддів вивчила усі матеріали. Попереду судові дебати, які пройдуть 28 серпня. Опісля ж, суд винесе рішення у справі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую