ye-logo.v1.2

Заступник Віктора Пшонки з Зінькова керуватиме прокуратурою Кіровоградщини

Суспільство 4673
Фото: nulau.org

Михайла Гаврилюка поставили на чолі прокуратури Кіровоградської області.

56-річного уродженця села Зіньків Віньковецького району Михайла Гаврилюка призначили прокурором Кіровоградської області. До цього державний радник юстиції 1 класу працював заступником генерального прокурора України, начальником головного управління представництва та організації участі у кримінальному провадженні в суді.

Заступником генерального прокурора України Михайло Гаврилюк став 5 листопада 2010 року — наступного дня після призначення Віктора Пшонки генеральним прокурором України. Тоді ж подолянина затвердили членом колегії генеральної прокуратури України. З 23 грудня 2010 року входить до Вищої ради юстиції України.

Опісля Віктора Пшонки, Михайло Гаврилюк також був заступником у генеральних прокурорів України Олега Махніцького (з 24 лютого по 18 червня 2014 року) та Віталія Яреми (з 19 червня по 15 серпня).

Новоспечений прокурор Кіровоградської області відомий тим, що є молодшим братом колишнього начальника управлінь МВС України у Хмельницькій та Тернопільській областях, а нині депутата Хмельницької обласної ради “бютівця” Володимира Гаврилюка.

Довідка

Михайло Іванович Гаврилюк народився в 1958 році в Хмельницькій обл. Після закінчення в 1983 році Харківського юридичного інституту пройшов професійний шлях від слідчого прокуратури Хустського району Закарпатської області до заступника Генерального прокурора України. Займав посади прокурора Тернопільської, Полтавської та Одеської областей. Керував Головним управлінням з питань оборонної політики та діяльності правоохоронних органів Секретаріату президента України Віктора Ющенка та Адміністрації Президента України Віктора Януковича.

У 1989 році наказом Прокурора Української РСР за сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативу та діловитість у роботі визнавався кращим працівником Прокуратури Української РСР. За особливі заслуги щодо зміцнення законності в державі Указом Президента України йому присвоєно почесне звання “Заслужений юрист України”. Нагороджено орденом “За заслуги” III ступеня, медаллю “За працю і звитягу”, Грамотою Верховної Ради України, нагрудними знаками: “Почесний працівник прокуратури України”, “Державність. Справедливість. Сумлінність” ІІ ступеня та “Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури України” І ступеня, “Подяка за довготривалу бездоганну службу в органах прокуратури”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую