ye-logo.v1.2

У Хмельницькому пройшли велозмагання на честь братів Стародубів (ФОТО)

Спорт 4161

На День Незалежності у наше місто завітали спортсмени з різних куточків України.

Відкриті міські змагання з велоспорту на шосе «Тур братів Стародубів» стартував у Хмельницькому 18-тий раз. Попри дощову погоду, ветерани велоспорту Хмельниччини та інших регіонів зібралися на майдані Незалежності.
Тур вшановує чотирьох братів – майстрів спорту, які неодноразово представляли Хмельниччину на всеукраїнських та міжнародних змаганнях з велоспорту на шосе та отримали численні нагороди та відзнаки. До речі, усі четверо, Анатолій, Микола, Віталій та Валерій Стародуби, були присутні на відкритті змагань.


«Особливість цьогорічних змагань – розширилася географія. Дуже приємно, що незважаючи на катаклізми, що відбуваються на сході країни, приїхали представники Луганської, Донецької областей. Це ветерани, які дійсно вболівають за розвиток велосипедного спорту і на власному прикладі показують молоді, як можна довго залишатися здоровою, спортивною та активною людиною», - розповідає Анатолій Стародуб, найстарший із братів, який став першим майстром з велоспорту в Хмельницькій області, виконавши норматив у 1960 році.


Відбулося два старти: гіт на 1,2 км і гонка-критеріум. Також заплановані змагання серед дітей.


Цьогоріч у «Турі братів Стародубів» взяло участь 35 спортсменів, дещо менше, ніж торік. Найстаршому із них, киянину Леоніду Гончарику, через чотири дні має виповнитися 76 років.
«Беру участь у цих змаганнях від самого початку, з 1996 року, - розповідає ветеран велоспорту. – А їздити на велосипеді почав у далекому 1954 році, коли мені було 14. Працював тренером з велоспорту».


На День Незалежності України Леонід Гончарик побажав хмельничанам, щоб у нашому місті розвивалися дитячі спортивні школи, а в країні був мир і спокій.


Під час відкриття змагань брати Стародуби запалили символічний олімпійський вогонь на честь юних українських спортсменів, котрі зараз виступають на юнацьких олімпійських іграх у Китаї.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую