ye-logo.v1.2

Петро Порошенко призначив довічну стипендію політв’язню з Хмельниччини

Суспільство 2562
Фото: vinnitsaok.com.ua

Відповідний указ Президент України підписав на День Державного Прапора України.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким призначив довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність.

Серед 31 стипендіата є і жителька Хмельниччини – Стефанида Шмига. Стефанида Павлівна народилася у 1932 році. У 18-річному віці була засуджена за «зраду Батьківщини».

«Трибуналом військ МДБ Кам’янець-Подільської області 30 червня 1950 року засуджена на 25 років позбавлення волі у виправному трудовому таборі з пораженням прав на 5 років і конфіскацією майна. Строк покарання зменшений до 10 років ув’язнення з пораженням прав на 5 років», - повідомляє головна редакційна колегія науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією».

Реабілітували Степаниду Шмигу лише після того, як Україна здобула незалежність.

Довідка
Довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, виплачуються щомісяця. Їхній розмір становить 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (949 гривень в 2014 році) і не залежить від зарплати, пенсії або інших доходів, які вони отримують.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую