ye-logo.v1.2

Потрібна допомога: 14 тисяч євро - ціна життя дворічної Лізоньки Гайдамаки

Допомога 3113
Фото: з сімейного архіву родини ГАЙДАМАКІВ.

У дівчинки половина сечового міхура знаходиться на поверхні, неправильно розміщені кістки і внутрішні органи тазу, неправильно функціонує права нирка

 Коли Лізонька народилася, лікар сказав: “У дитини дуже серйозна вада... такі до першої операції, зазвичай, не доживають”.
Діагноз дворічної Лізи Гайдамаки ледь вмістився на сторінку медичної картки. Враховуючи наявність важкої вродженої патології сечостатевої системи дівчинці потрібна операція - уретероцистонеостомія (пластика для формування сечового міхура та сечостатевих шляхів).
Якщо по-простому, то у дворічної Лізоньки половина сечового міхура знаходилася на поверхні. Це викликало інші дефекти - неправильне розташування кісток тазу, жіночих статевих органів, проблеми з роботою правої нирки... А ще дитина була уразлива до будь-яких інфекцій, і коли у неї хоч трохи піднімалася температура, починалися судоми.
Ось так - з мазями й пов'язками, які потрібно було міняти кожні дві з половиною години, зі страхом, що до дитини може підійти хтось хворий, хто міг заразити її, а найстрашніше, що вона не доживе до призначеного терміну, який лікарі дали, щоб підготувати маля до першої операції, і прожили три з половиною місяці.
Робили операцію в Першій клінічній дитячій лікарні у Києві. Тепер Лізоньку готують до чергової. Їй мають ставити на місце всі внутрішні органи і робити пластику на сечовому міхурі, який неправильно розвивається. Якщо оперуватися в Сербії, де на дівчинку вже чекають, все це мають зробити за один раз, якщо в Україні, - за три-чотири. А гарантії, що дитина перенесе стільки наркозів, ніхто з лікарів не дає. Крім того, Ліза дуже ослаблена - сідати вона почала лише в рік, а у два ще не ходить. На додачу - з кожним нападом дитина втрачає сили і якусь частину інтелекту (вона вже відстає у розвитку на півроку).
Операцію призначено на жовтень цього року. Крайній термін - березень 2015-го. Це час, коли дитині можна допомогти, затягування з кожним місяцем ускладнюватиме стан дівчинки, оскільки її організм стрімко формується.
Першу операцію родина змогла оплатити власними силами - продали корову, сяку-таку техніку. Словом, усе, що могли. Вартість наступної - 14 тисяч євро. В Летичеві (живуть вони в селі Вербка Летичівського району) в деяких магазинах їм дозволили поставити ємкості для збору коштів для маленької Лізоньки, підключили обласне радіо та телебачення, писали в благодійні фонди, через Інтернет зверталися до людей. Поки що родина, в якій росте п'ятеро дітей, змогла назбирати всього тисячу євро.
Тому батьки Лізи просять усіх небайдужих людей допомогти врятувати дитину і дати їй шанс на повноцінне життя.
Реквізити:
Одержувач: Приватбанк, №р/р: 29244825509100 МФО: 305299 ЕДРПОУ: 14360570 Призначення платежу: поповнення картки: 5168 7572 4731 0917 ІНН: 2978320060 Гайдамака Марина Михайлівна. Телефон: +380963463522.

Лариса ШАНДОВСЬКА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую