ye-logo.v1.2

Хмельничани стали чемпіонами світу з мажорет-спорту

Культура 3569

Перемогу колектив “Альфа” здобув із композицією з синьо-жовтими прапорами.

Колектив мажореток “Альфа” муніципального естрадно-духового оркестру привіз чергові престижні нагороди, цього разу із Хорватії. Наші дівчата стали чемпіонами Європи та світу. Також у номінації “дуети-тріо” Вероніка Іщук та Злата Купельська здобули бронзу.
“Загалом у кожній номінації наші дівчата були у десятці кращих. Та найбільшу радість, безперечно, принесла найвища нагорода — звання чемпіонів, - розповідає керівник колективу Олександр Мильніков, який був ще й суддею на чемпіонаті. - Ми ціле літо готувалися спеціально до чемпіонату, шили костюми, відпрацьовували нові номери”.
Через складні фінансові умови змогло поїхати лише 16 учасників колективу (а їх понад 50), тому дівчатам середньої вікової категорії навіть довелося виступати із старшими. Та усе це не стало на заваді перемоги.
“Дівчата знали, що їх мало, зате дуже підтримували одні одних. Вони настільки пройнялися духом танцю, що перевершили самих себе, адже 11-13-річним дівчаткам доводилося танцювати на рівні з 15-25-річними”, - розповідає хореограф колективу “Альфа” Наталя Мильнікова.


В ХІ чемпіонаті Європи та І чемпіонаті світу, що відбувся у хорватському місті Пореч, взяло участь понад 97 колективів із 14 країн. Хмельничани були єдиними представниками України.
“Нас дуже добре приймали і підтримували усі країни. Дізнавшись, звідки ми, люди вітали нас словами “Слава Україні”, - розповідає хореограф.


До речі, минулоріч на чемпіонаті Європи з мажорет-спорту золоті медалі отримали дівчата молодшої групи колективу (“Міні-Альфа”).
Зараз колектив “Альфа” планує вуличні виступати із естрадно-духовим оркестром, під час яких збиратимуть кошти на допомогу військовим у зоні АТО.
Нагадаємо, що колектив мажореток “Альфа” виник у 2008 році на базі ансамблю стилізованого бального танцю “Альборадо”. За час існування колективу дівчата, котрі марширують під бравурні марші та виконують різноманітні трюки із палицями, стали візитівкою усіх урочистостей у нашому місті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую