ye-logo.v1.2

Ви знову хочете в Париж? Завітайте до музею-студії фотомистецтва у Хмельницькому!

Культура 2626

Саме там демонструється фотовиставка чорно-білих кадрів французької столиці від талановитого фотографа з Києва Наталі Компанцевої.

Вона призер і переможець численних міських та республіканських фотовиставок та конкурсів, з 2000 року член Національної Спілки фотохудожників України.
«Мені хотілося побачити інший Париж. Не лише відому всьому світові місця, а просто місто, в якому живуть звичайні люди, поспішають, розважаються, люблять один одного, гуляють, словом, живуть. Захотілося побачити Париж їх очима, на час розчинитися в них. Просто подихати одним повітрям з ними. Спочатку я думала, що це буде просто вулична фотографія, але як, же без цих приголомшливих і різних людей, що живуть в цьому місті, повз які неможливо було пройти. Адже кожне місто, це, перш за все - його мешканці. Ці чарівні француженки з їх особливим шармом і настільки ж привабливі чоловіки, починаючи від таксиста, який віз нас в готель з аеропорту і до продавця ковбас на Єлисейських полях напередодні Різдва. Загалом, вийшло «місто і його мешканці», в яких я просто закохалася», – зізнається Наталя Компанцева.


Фотовиставка складається з документальних жанрових чорно-білих світлин. Авторка показує буденне життя парижан, а також місто їхніми очима. Вона наголосила, що Париж – це звичайне місто, але з дуже особливою атмосферою, коли ти, майже фізично, відчуваєш, що ти саме там.


Відчути дух французької столиці всім присутнім допомогла Головко Аліна – учениця Хмельницької дитячої музичної школи №1 ім. М. Мозгового. Вона виконала на акордеоні твір композитора Астора П’яццоли.
З вітальним словом виступила керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Людмила Черевченко. Вона висловила свої враження від виставки, провела паралелі між зображеними парижанами і жителями українських міст та вручила мисткині подяку і фотоальбом хмельницьких художників.
На відкритті також були присутні друзі пані Наталії з Хмельницького та представники Кам’янець-Подільського фотоклубу “Погляд”.


Фотовиставку «Скромна чарівність Парижа» можна відвідати у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вулиця Проскурівська, 56.

Ірина СУСЯК.

Фото автора.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую