ye-logo.v1.2

Ліпимо глечики, розписуємо яворівські забавки, або Де опанувати ази хенд-мейду

Суспільство 4228
з архіву художнього музею
У художньому музеї різним видам творчості навчають дітей та дорослих.. Фото: з архіву художнього музею

Останнім часом популярності набуває хенд-мейд (в перекладі з англійської “зроблене руками”): люди частіше віддають перевагу подарункам, сувенірам, прикрасам, лялькам ручної роботи. І зростає не лише попит на вироби майстрів, а й на навчання у них.

 “Проскурівський телеграф” дізнавався, де саме і яким видам рукоділля і мистецтва можна навчитися у Хмельницькому.
У магазині-майстерні подарунків ручної роботи “Лавка чудес” можна навчитися творити дива. Виготовлені під керівництвом майстра листівки у техніці скрапбукінг, дощечки і фоторамки, прикрашені декупажем, прикраси з полімерної глини порадують як дітей, так і дорослих. Також тут навчать сухому і мокрому валянню, кракелюрній техніці (зістарювання предметів), виготовленню ароматного мила та іншим видам хенд-мейду. Майстерня розташовується за адресою: вул. Проскурівська, 4 (над піцерією “МакСмак”, вхід з двору), тел. 067-382-05-29.
У магазині намистин та фурнітури “Зармілка” (вул. Соборна, 69) вас навчать усім премудростям виготовлення прикрас: роботі з біжутерними пінами і струнами, базовій роботі з нитками та шнурами, сутажній (виготовлення прикрас із сутажу — гнучкого шовкового шнура) і дротовій технікам, макраме, бісероплетінню, ліпленню з полімерної глини, обплетенню кабошонів (кабошон — випукла з одного боку і пласка з іншого намистина без отворів) бісером тощо. Майстер-класи проводяться для організованих груп на виїзді. Вартість півтора-двогодинного навчання залежить від складності і стартує від 50 грн., тел. (097)93-45-306.
Центр розвитку “Простір” (вул. Молоджіна, 2/3а, тел. (097)327-80-66, 72-61-65) запрошує на уроки з гончарного мистецтва. Відчути, як шматочок м'якої глини перетвориться на глечик, горнятко чи інший виріб, вам допоможе професійний гончар. Майстер-класи проводяться для груп, орієнтовна вартість — 80 грн.
Народний майстер Семен Тлустий та його дружина майстриня Галина Шумило проводять уроки з розпису яворівської забавки. Це дерев'яні коники, жабки, брязкальця, возики, янголятка та інші іграшки, прикрашені традиційним яворівським розписом — “вербівкою”.
“Розпис забавок цікавий не лише дітям, а й дорослим. Ми даємо заготовки, фарбу, пензлики. Готову іграшку можна залишити собі на пам'ять або подарувати рідній людині”, - розповідає пані Галина.
Майстер-класи проводяться для організованих груп на виїзді, вартість — 10-25 грн. (залежно від фігурки). Тел. для довідок (097)446-17-03.
Майстриня Олена Фурік (її вироби можна переглянути у відділі “Деколайн”, що у ТЦ “Променад Олександрівський”) навчає хмельничан виготовляти подарунки з будь-яких матеріалів. Вона проводить майстер-класи з декупажу, кераміки, батіка, вітражу, ліпки тощо. Вартість майстер-класу — 130 грн., тел. для довідок (067)11-55-556, (050)58-12-654.
Магазин сувенірів ручної роботи “Fatto a mano” (ТЦ “Агора”) проводить безкоштовні майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок і тільд, валяння, ліпки із солоного тіста тощо. Як правило, уроки приурочені до свят. Так, на День прапора усі охочі виготовляли браслети із синьо-жовтих стрічок. Наступний майстер-клас запланований на День знань. Тел. для довідок (067)274-06-51, (063)448-23-38.
У Хмельницькому художньому музеї в рамках проекту “квАRTира ” проводять творчі заняття для дітей, під час яких вони опановують малювання, паперопластику, ліплення тощо. Для старших — навчання з рисунка та живопису (як для новачків, так і для випускників художніх шкіл і вузів). Вартість одного уроку становить 7 грн. (проводяться по суботах та неділях). Тел. для довідок 65-61-15, (068)173-00-47.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую