ye-logo.v1.2

Нардепи чистять «виборчу карму»,

Вибори 3934

відхрещуючись від голосування за «диктаторські закони» 16 січня.

Громадський рух «Чесно» оприлюднив відповідь апарату Верховної Ради щодо депутатів, які звернулись із заявами не зараховувати їхні голоси «за» закон 16 січня «Про судоустрій і статус суддів», відомий також як «закон про диктатуру».

Нагадуємо, «голосували» тоді руками, при цьому голова лічильної комісії Володимир Олійник не мав достатньо часу на підрахунок піднятих рук, а назвав довільне число 235 «за». Про це «Чесно» написали на своїй сторінці у Фейсбук.

«Логічним кроком для народних депутатів, яким приписали голоси «за», було б виступити зі спростуванням. Так і зробила 17 січня – наступного ж дня – Анжеліка Лабунська. 17 січня надійшла заява народного депутата України Лабунської А.В. про те, щоб вважати її голос як проголосований «проти». Втім, більшість народних обранців схаменулись підозріло пізно», – повідомляє громадський рух.

За даними «Чесно», нардеп від Хмельниччини Сергій Лабазюк подав заяву з проханням вважати результатом його голосування як «не голосував», через півроку, 1 серпня.

Газета «Є» запитала у Сергія Петровича, чи справді він писав таку заяву, чому лише в серпні, чи пов'язано це з тим, що знову планує балотуватися до парламенту і не хоче, щоб це голосування псувало йому «виборчу карму» та чому все ж таки просить зарахувати його голос як «не голосував», а не «проти» так званих «диктаторських законів»?

«Те, що я не підтримав так звані «диктаторські закони» 16 січня, які були проголосовані руками, добре видно на фото, відео, які були зроблені журналістами того горезвісного дня. Це факт. В той день я голосував лише за бюджет. Це було рішення, за яке депутати голосували кнопками. Чому написав заяву лише через кілька місяців? Пояснюю. Юридично вже нічого не змінюється після голосування. Тим більше, для мене очевидно, що такої норми, як голосування руками, немає. Тому я вважаю, що тут навіть немає предмета для виправдання. Але я пішов на такий крок лише тому, що цю тему почали підігрівати, і мене люди запитують, чи дійсно я голосував? Тому моя заява – це підтвердження того, що моя позиція по цьому голосуванню негативна. Але тут я прекрасно розумію, що тих, хто були і залишаються вороже налаштованими до мене, все одно не переконати», – відповів Сергій Лабазюк.

Без відповіді залишилося лише останнє запитання: чому все ж таки народний депутат просить зарахувати його голос як «не голосував», а не «проти» так званих «диктаторських законів»…
 

Коментарі:

Taras 11.09.2014 09:33

Не допустити, щоб всі хто вже там побував пройшло знову. Вони ж с..ку продажні, тоді голосували, бо не вірили, що яника епоха промине, зараз відмиваються, бо не вірять що і їхня епоха проходить. коли ж ви зрозумієте що люди справді хочуть жити в Україні, яку не розпилюють такі як ви, хто на ній постійно паразитує! 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую