ye-logo.v1.2

Соболєв: Тепер треба втілити закон «Про очищення влади» в життя

Політика 2990
Фото: з особистої сторінки Єгора Соболєва у Фейсбук

Сьогодні, 16 вересня, Верховна Рада прийняла закон «Про очищення влади», більш знаний в народі як закон про люстрацію.

Щоб набрати потрібну кількість голосів, депутатам довелося кілька разів повертатися до голосування, а спікеру Олександру Турчинову – пригрозити їм, що «не випустить із зали засідань, якщо не проголосують за цей закон».

Поки депутати вкотре поверталися до голосування, під стінами парламенту активісти перекрили вулицю Грушевського та підпалили шини, як нагадування владі про події на Майдані і одну з головних вимог – люстрацію.

У залі тим часом депутати «переконували» своїх коллег підтримати закон про «самолюстрацію».

«Дуже багатьох «активних люстраторів» чомусь в залі немає. Мабуть, пішли займатися «окозамилюванням». Але, я вам хочу сказати: якщо зараз ми не проголосуємо, то усіх тих, хто «окозамилюється», ми особисто будемо люструвати. І повірте мені, мало не буде!», – заявив свободівець Олександр Мирний з трибуни парламенту.

В результаті, в другому читанні і в цілому закон про очищення влади проголосував 231 народний депутат.

Ініціатор, співавтор і головний лобіст від громадськості Єгор Соболєв після прийняття закону написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Ми з вами зробили неймовірну річ – змусили владу ухвалити закон про її ж очищення. Тепер треба зробити ще більш неймовірну річ – втілити закон в життя. Україно, ти переможеш».

Єгор Соболєв біжить в угарі після прийняття закону про люстрацію з 5-го разу. Він заслужив.

(Фото Наталі Шевченко, з особистої сторінки Єгора Соболєва у Фейсбук).


Всю суть закону Єгор Соболєв пояснює кількома словами: «Усі, хто не може пояснити майно своєї родини; усі, хто підтримав зазіхання на нашу територіальну цілісність; усі, хто сидів на керівних посадах і дивився, як розстрілюють Майдан; усі, хто вийшов з КДБ та керівних органів Компартії та комсомолу – всі вони мають бути вигнані з наших державних структур разом зі своїми бацилами клептократії».
 

Коментарі:

Petr 24.09.2014 00:56

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

xxxz

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую