ye-logo.v1.2

600 літрів "мінусової" крові здали хмельничани для поранених в зоні АТО

Суспільство 2300

Протягом останнього місяця до Хмельницької обласної станції переливання крові прийшли понад 1200 мешканців краю з негативним резус-фактором (Rh-) аби здати кров для поранених у зоні АТО військовослужбовців.

Таким чином майже 600 літрів рідкісних компонентів крові було розподілено, відповідно до потреб, між профільними медичними установами Міністерства оборони, Державної прикордонної служби і Міністерства внутрішніх справ України.
— Якщо раніше, до березня чи квітня, наша станція приймала по 2-3 десятка донорів щоденно, то через нинішні події на сході кількість охочих долучитися до допомоги пораненим бійцям щоденно фіксується на рівні 50-70 чоловік, — повідомив завідуючий відділом заготівлі крові та її компонентів Хмельницької обласної станції переливання крові Ярослав Столяр.
Він також підкреслив, що браку донорів у регіоні немає. Пояснює це тим, що люди стали більш свідомими та згуртованими через анексію Криму Росією та розпалюванням нею братовбивчої війни у Луганській та Донецькій областях.
— У нас є потреба у поповненні банку компонентами крові від донорів з негативним резус-фактором, та, особливо, рідкісними групами крові III і IV (В і АВ). Статистика свідчить, що в українців найпоширенішою групою крові є друга група (А) — 40%. Далі йдуть перша група (0) — 37%, третя (В) — 17%, четверта (АВ) — 6%. А негативний резус зустрічається лише у двох людей із десяти, — констатував Ярослав Столяр.
У середині серпня керівництво обласної станції переливання крові звернулося до кількох популярних в регіоні телеканалів, газет і веб-порталів із проханням розмістити відповідного змісту оголошення. І вже наступного ранку десятки охочих мешканців Хмельниччини з негативним резус-фактором прийшли до стін медичного закладу, щоб здати кров для поранених в АТО захисників Вітчизни.

Регіональний медіа-центр Міноборони України.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую