ye-logo.v1.2

На Хмельниччині можуть з'явитися вулиці названі на честь полеглих бійців АТО

Суспільство 2347
Фото: vidido.ua

Таку ідею підтримують міський голова Хмельницького і губернатор області.

Інститут національної пам'яті рекомендує містам та селам називати вулиці на честь загиблих в зоні проведення антитерористичної операції вояків української армії.
УІНП пропонує органам місцевого самоврядування проводити комплекс заходів, щоб вшанувати загиблих земляків. Мова йде про встановлення пам’ятника або пам’ятної дошки на честь загиблих, присвоєння вулицям їх імені.
“Загиблі військовослужбовці – герої незалежної України. Ми маємо гідно вшанувати їхню пам’ять, щоб молоде покоління знало, хто віддав своє життя за їхнє майбутнє» – пояснює координатор програми Українського інституту національної пам’яті з вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Павло Подобєд.
У Хмельницькому пропозицій щодо перейменування вулиць на честь полеглих в зоні АТО наших земляків не надходило.
“Поки пропозицій не було. У нас працює комісія по зміні назв. Було розглянуто близько 36 позицій, - коментує міський голова Хмельницького Сергій Мельник. - Є 20 пропозицій по їх зміні, 16 — вакантні. Наприклад перейменувати плануємо вулиці Примакова та Карбишева. З великих останньою була Театральна, яку змінили на Героїв Майдану. В основному це вулиці у мікрорайонах. Але людям потрібно пояснювати. Не завжди жителі тієї чи іншої вулиці з розумінням ставляться, інколи вони проти нової назви, а не зміни як такої. Там, де не знайдемо компромісу, будемо називати нові вулиці у мікрорайонах. Будуть пропозиції — розглядатимемо їх.”
Підтримує таку ідею і голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус: “Я передбачаю, що такі вулиці з'являться. Адже наряду із людьми, які захищали нашу гідність на Майдані, велика кількість добровольців за покликом серця і душі обороняють на Сході нашу незалежність. Для того, щоб майбутні покоління знали про цих людей, обов'язково потрібно вшановувати таким чином пам'ять полеглих.”
Нагадаємо, у серпні на честь випускника хмельницької прикордонної академії назвали вулицю в одному із найбільших сіл України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую