ye-logo.v1.2

Хмельничанам видаватимуть пільгові кредити на негазові котли

3035
derevo.info
Фото: derevo.info

Крім цього, уряд компенсуватиме громадянам 20% вартості котла, який працює на альтернативному паливі.

Уряд заохочуватиме українців купувати опалювальні котли, які працюють не на газі. Про це під час розширеного засідання Кабміну заявив прем’єр Арсеній Яценюк. За його словами, для цього Кабмін спільно з “Ощадбанком” запускає спеціальну програму пільгового кредитування — уряд компенсуватиме громадянам 20% вартості котла, який працює на альтернативному паливі.
Влада розраховує, що до кінця року цією пропозицією скористаються 33 тисячі домогосподарств.
“Сказати про точну дату реалізації спеціальної програми пільгового кредитування на купівлю котлів, які працюють не на газі, ми наразі не можемо. Не знаємо і про те, якими будуть деталі й умови. Сама програма розробляється Урядом і з дня на день ми чекаємо на її затвердження”, - запевнили нас у відділі кредитування фізичних осіб Хмельницького обласного управління Державного Ощадбанку України.
Україна нині використовує всі можливості для того, щоб пережити зиму в умовах відсутності російського газу. На думку більшості експертів, це буде нелегко, але іншого виходу у нас просто немає. Стимулювання населення до придбання нових негазових котлів, не єдина програма уряду з енергоефективності. Ще одними важливими кроками до її досягнення є спеціальний тариф, за яким чим менше ви споживаєте газу, тим більше отримуєте. Та інвестиційна програма, яка передбачає отримання компенсації, якщо нові котли споживають менше газу, ніж старі. 

Коментарі:

Lili9l 25.09.2014 16:26

asd

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую