ye-logo.v1.2

Нацбанк дозволив приймати у валюті грошові перекази з-за кордону

Суспільство 4074
Фото: kpravda.com

Щоправда, доларів у хмельницьких банках катма, не мають їх і міняйли на ринку.

Національний банк України дозволив продавати іноземну валюту на суму не більше трьох тисяч гривень в одні руки за добу. У той же час відмовилися від обов’язкової конвертації у гривні валютних переказів з-за кордону. Таке рішення, закріплене постановою НБУ, набуло чинності 23 вересня.
У банках Хмельницького про постанову Нацбанку знають, запевняють, що валютні перекази прийматимуть. Щоправда, доларів на продаж наразі не мають.
«Моя мама звернулася вчора в «Ощадбанк», аби поміняти гривні на долари, але там таку операцію виконати не змогли. Сказали, що валюти зараз немає», — розповідає хмельничанка Інна.
Касир «Ощадбанку» зазначає, що переказ коштів у валюті можна отримати без проблем. Проте додає, що зараз вони доларів не мають.
«Ми працюємо згідно з постановою Нацбанку. Долар продаємо, якщо маємо його в обігу. Також надаємо можливість робити перекази у валюті», — каже керівник прес-центру Хмельницької філії ПриватБанку Валерій Іванюк.
Міняйли на ринку бідкаються, що валюти не продають, бо її немає. Кажуть, клієнтів взагалі небагато, особливо у будні. Валютчики купують долар за ціною 12.50, продають по 12.70 гривень.
До слова, станом на 24 вересня, на офіційному сайті Національного банку України повідомляються такі показники валютного ринку: 100 Доларів США – 1294.4226 гривень.

Галина Мельник

Коментарі:

Lili9l 25.09.2014 16:25

45

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую