ye-logo.v1.2

На Хмельниччині «торгують» місцями в окружних комісіях

Політика 3019

Комітет виборців України стверджує, що потрібно готуватись до можливих фальсифікацій на виборах.

До виборчого законодавства не було внесено змін, тому окружні комісії зіткнулися з тими ж проблемами, що й під час парламентських виборів у 2012 році. Насамперед, це постійна зміна керівного складу комісій і відсутність у них відповідного досвіду роботи. Як зазначає голова Хмельницького осередку «Комітету виборців України» Юрій Ануфрієв, ці люди можуть працювати «на зрив» виборів.
«На Хмельниччині в окружних виборчих комісіях (ОВК) відбуваються постійні зміни членів та різного роду перепризначення. Через це робота комісій ніяк не може налагодитись. Ймовірно, зацікавлені особи роблять це для того, щоб вплинути на хід виборів, — розповідає Юрій Ануфрієв. — Наразі є 26 кандидатур до ОВК. З них перевагу у складі комісії отримали партії, які мають зареєстровані фракції у Парламенті. Це УДАР, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», Партія регіонів. Загалом, вони складають 38% усіх членів окружних комісій. Комуністична партія теж має п’ятеро членів ОВК».

Юрій Ануфрієв переконаний, що чесні вибори можливі лише тоді, коли внесуть зміни до законодавства

За словами голови Хмельницького осередку «Комітету виборців України», в обласних ОВК зафіксували представників «технічних» партій, які займають керівні місця в комісіях: «Народно-трудовий союз України», «Україна майбутнього», БО «Громада», «Нова політика», Політичне об’єднання «Рідна Вітчизна». Серед них також три партії «зеленого спектру» .
«На сьогодні немає жодної комісії, де б не відбулося змін. Повторюється стиль роботи 2012 року, тобто потрібно бути готовими до фальсифікації. В чиїх інтересах працюватимуть представники цих партій, припустити важко», — каже Юрій Онуфрієв.

Голова ОВК Віталій Швед впевнений, що голосування пройде прозоро

Обов’язково іти на вибори закликає Голова ОВК 187 виборчого округу Віталій Швед:
«Ми свою роботу зробимо, хай виборці приходять голосувати. Я обіцяю, що все буде чесно і прозоро. Виграють ті, хто набере найбільше голосів», — підкреслює Віталій Борисович.
Проте Юрій Онуфрієв зауважує, що чесні і демократичні вибори можливі лише після зміни виборчого законодавства.

Галина Мельник.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую