ye-logo.v1.2

На День міста хмельничан побалують гарячою водою

Суспільство 2305
Фото: teplo.km.ua

“Тепловики” запевняють, що газу для обігріву будинків у Хмельницькому вистачить.

У той час, коли чимало міст України залишається без гарячої води, а опалювальний сезон під загрозою зриву, у Хмельницькому ситуація залишається більш-менш стабільною. Тепло у наших оселях з'явиться, як і планувалося, у жовтні. Лише гарячу воду подають за графіком.
“Сезон буде важкий. Той ліміт газу, який ми отримали, обмежений на 30%, і вкластися та надати якісні послуги непросто, - розповідає директор комунального підприємства “Хмельницьктеплокомуненерго” Володимир Скалій. - Ми були вимушені перейти на такий графік подачі гарячої води: зранку та ввечері. Більшість міст України протягом літа не подає гарячу воду, а деякі роками цього не робить. Запевнення, що тариф економічно обґрунтований, не відповідає дійсності. Щоб подавати гарячу воду щоденно, потрібно до чотирьох мільйонів гривень на газ, та ще близько 500 тисяч гривень на холодну воду, а нарахування складають три мільйони гривень. То як можна подавати гарячу воду?”
Лише завдяки модернізації Хмельницький не залишився без гарячої води, а опалювальний сезон розпочнеться вчасно. На заміну обладнання витратили 11 мільйонів гривень. Окрім того, хмельничанам з ранку до вечора подаватимуть гарячу воду на День міста, 27 та 28 вересня.
“Інвестиційні програми дозволили на 100% модернізувати обладнання та провести реконструкцію всіх 47 котелень. Замінили близько 800 насосів, замість пальників - автоматика. Також модернізували диспетчерський пункт. Сьогодні в режимі онлайн ми бачимо усі параметри роботи котелень та основних лічильників”, - додає Володимир Скалій.
Як запевнили у комунальному підприємстві “Південно-Західні тепломережі”, будинки, якими вони опікуються, також не залишаться без тепла та гарячої води.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую