ye-logo.v1.2

Талановита молодь з відомим хореографом Раду Поклітару завітала до Хмельницького

Культура 3171
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Шанувальники танцю нашого міста не пропустили цю важливу мистецьку подію, адже 25 вересня, у театрі імені Михайла Старицького, де відбулася вистава балету «Кармен. TV», майже не було вільних місць.

 Раду Поклітару, котрий створив театр «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТ» – яскравий представник сучасної хореографії з власним баченням класичного балету, танцю. «Кармен.ТV» — перша вистава трупи, прем’єра якої відбулася восени 2006 року, в Києві. У березні 2007 цей балет був удостоєний премії в галузі театрального мистецтва «Київська пектораль» в двох номінаціях: «найкраща вистава року», а також «найкраща робота балетмейстера».

Раду Поклітару – хореограф-експериментатор і від його постановок просто перехоплює дух. І усі, хто був у залі, в цьому переконалися. У нього в балеті плачуть, кричать, розмовляють. «Кармен. TV» - це одночасно і балет, і сучасний танець, і опера. Це велике щастя, що такі митці працюють в Україні, і прихильники хореографії можуть побачити інший балет, сучасний танець, долучитися до творчості неординарної особистості. За словами балетмейстера, українські глядачі поступово звикають до балетного авангарду, але, судячи з реакції в залі, їм це дуже подобається.

Хореограф запропонував глядачам не гарні картинки зі зафіксованими позами балерин на пуантах, до яких усі звикли, а несподіваний вир емоцій професійного танцю, відточеної майстерності, небаченої пластики, а часом й акробатики босоногих виконавців. Присутні на виставі наче побували в Іспанії, зачаровані південним темпераментом героїв, яскравими костюмами, бурхливими емоціями вродливої й брутальної Кармен та безсмертною музикою Жоржа Бізе. Зал, стоячи аплодував, неперевершеному балетмейстеру Раду Поклітару і його вихованцям за прекрасний вечір, емоції і незабутні враження.

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую