Гаряча тема:
- Війна
Валентина Базилюк з Хмельницького району закрила півтисячі банок домашньої консервації для українських військових
Невдовзі жінка на власному автомобілі повезе провізію у зону проведення антитерористичної операції.
Майже півтисячі банок салатів для бійців АТО законсервувала жителька села Олешин Хмельницького району Валентина Базилюк. Овочі волонтерка виростила на власному городі, а допомагали господині сусіди та активісти Євромайдану.
“А хто наших дітей нагодує як не ми — матері та сестри? - каже Валентина Базилюк. - Ми повинні забезпечити наших дітей, щоб були ситі, адже їм потрібно захищати Україну.”
Односельці називають Валентину Базилюк душею народу. З перших днів Євромайдану вона разом з чоловіком залишили свій бізнес і поїхали до столиці. А з початку АТО почала займатися волонтерством. Насамперед шукала для армійців бронежилети та військове
спорядження, тепер вирішила зробити солдатам закрутки з овочів.
Перед смаженням овочі запікає в печі, щоб вітаміни збереглися. Замість оцту – яблука, щоб шлунок у солдат не болів. Головне витримати пропорції, тож усім процесом керує сама.
Помічників зранку не багато, каже пані Валентина. Пообіді рук буде більше, прийдуть колеги та друзі. А поки що куховарити допомагають сусіди. Бабця Галя прийшла тільки-но почула про куховаріння для солдатів. Каже здоров'я вже не те, що колись, а обібрати цибулю та часник – все ж таки хоч якась поміч.
“Мені було чотири роки як почалася війна. Боролися проти фашизму, а тепер — проти одного Путіна. Путін загарбує все. І діти мусять захищати країну. Дай Боже нашим дітям захистити країну, дай Боже їм здоров'я, ми кожного дня молимося за них”, - говорить Галина Похвата.
На кухні спекотно: все тут і мелеться, і смажиться, і консервується водночас. Відпочивати ніколи.
Щоб підняти солдатам бойовий дух, кожну банку жінки оперезують жовто-блакитною стрічкою. Усю провізію жінка збирається відвезти власним транспортом на Схід. В гарячих точках має намір залишитися і сама, щоб допомагати українським солдатам захищати країну.
За матеріалами "Першого національного"
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: