ye-logo.v1.2

Валентина Базилюк з Хмельницького району закрила півтисячі банок домашньої консервації для українських військових

Суспільство 5646

Невдовзі жінка на власному автомобілі повезе провізію у зону проведення антитерористичної операції.

Майже півтисячі банок салатів для бійців АТО законсервувала жителька села Олешин Хмельницького району Валентина Базилюк. Овочі волонтерка виростила на власному городі, а допомагали господині сусіди та активісти Євромайдану.

“А хто наших дітей нагодує як не ми — матері та сестри? - каже Валентина Базилюк. - Ми повинні забезпечити наших дітей, щоб були ситі, адже їм потрібно захищати Україну.”

Односельці називають Валентину Базилюк душею народу. З перших днів Євромайдану вона разом з чоловіком залишили свій бізнес і поїхали до столиці. А з початку АТО почала займатися волонтерством. Насамперед шукала для армійців бронежилети та військове
спорядження, тепер вирішила зробити солдатам закрутки з овочів.

Перед смаженням овочі запікає в печі, щоб вітаміни збереглися. Замість оцту – яблука, щоб шлунок у солдат не болів. Головне витримати пропорції, тож усім процесом керує сама.

Помічників зранку не багато, каже пані Валентина. Пообіді рук буде більше, прийдуть колеги та друзі. А поки що куховарити допомагають сусіди. Бабця Галя прийшла тільки-но почула про куховаріння для солдатів. Каже здоров'я вже не те, що колись, а обібрати цибулю та часник – все ж таки хоч якась поміч.

“Мені було чотири роки як почалася війна. Боролися проти фашизму, а тепер — проти одного Путіна. Путін загарбує все. І діти мусять захищати країну. Дай Боже нашим дітям захистити країну, дай Боже їм здоров'я, ми кожного дня молимося за них”, - говорить Галина Похвата.

На кухні спекотно: все тут і мелеться, і смажиться, і консервується водночас. Відпочивати ніколи.

Щоб підняти солдатам бойовий дух, кожну банку жінки оперезують жовто-блакитною стрічкою. Усю провізію жінка збирається відвезти власним транспортом на Схід. В гарячих точках має намір залишитися і сама, щоб допомагати українським солдатам захищати країну.

За матеріалами "Першого національного"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую