ye-logo.v1.2

“Ми відкриті перед виборцями: чесно показали свій список і декларації”

Політика 3085
grytsenko.com.ua та Дмитра Скрипника
Фото: grytsenko.com.ua та Дмитра Скрипника

Політична партія “Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)” відмовилася від грошей олігархів та бореться за другу сходинку рейтингу виборів до Верховної Ради.

“Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)” - політична сила на цьогорічних позачергових парламентських виборах, яка стандартом для себе обрала прозорість та відкритість. Партія не стала приховувати власний виборчий список, доходи та витрати кандидатів і навіть своїх спонсорів.
“Згідно з рішенням з'їзду, кожен кандидат у народні депутати оприлюднив декларацію про доходи та витрати за минулий рік, автобіографію, вказав, що має лише одне громадянство — українське, також партія назвала своїх спонсорів. Цей високий стандарт відкритості ми відстоюємо і у парламенті, де уже зареєстрували законопроект про прозорість фінансування політичних партій”, - повідомив на прес-конференції у Хмельницькому лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко.
За свою чесність перед виборцем “Громадянська позиція” уже поплатилася: проти неї застосовують чорні політтехнології — конкуренти створюють партії-клони. Саме тому “Громадянська позиція”, об'єднавшись із “Демократичним альянсом”, зареєструвалася як “Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)”, аби не сплутали.
“Зараз йде жорстка боротьба між олігархами, хто саме з них контролюватиме країну, і тому вони роблять ставку на ті чи інші політичні сили, як вони робили і раніше. З нами у них не складається. Не існує жодного олігарха, який би взяв під контроль “Громадянську позицію”. Тому на центральних каналах нас поливають брудом. Ні Коломойський, ні Фірташ, ні Ахметов, ні Льовочкін, ні Пінчук, ні Порошенко не фінансує участь “Громадянської позиції” на виборах. Ми втілюватимемо в життя свою, а не чиюсь програму”, - запевнив Анатолій Гриценко.
На думку представників “Громадянської позиції”, саме підконтрольність уряду олігархам призвела до відтягування життєвоважливих для держави реформ, а попередня влада продовжує грабувати країну, використовуючи старі схеми.
“Навіть війна не є приводом для того, щоб не проводити реформи. Уряд працює з лютого, але жодна реформа не те, що не здійснена, а навіть не внесена на розгляд. Люди, які йшли в уряд, називали себе “камікадзе” — мовляв, йдуть зробити реформи, і піти. Якби вони це зробили, то стали б національними героями. Але слово з ділом розійшлося”, - ділиться четвертий номер виборчого списку “Громадянської позиції” Олег Дерев'янко.
Не досягла успіху нинішня влада і у веденні воєнних дій на Сході України. Через власні прорахунки та побоювання російського агресора, значна частина Донбасу опинилася в руках терористів.
“Ми сьогодні чуємо, що наша армія не боєздатна. Але це не так. Наша армія готова захищати країну, але цим процесом необхідно правильно керувати, і своєчасно приймати потрібні рішення. Якби Україна була членом НАТО, не було би ніякої агресії. Ми втратили свій шанс у 2005 році. Ми не у змозі протистояти російській армії, але можемо нанести їм таких збитків, що Росії доведеться відмовитися від агресії на території України. Потрібна професійна армія”, - переконує військовий експерт, дев'ятий номер у списку “Громадянської позиції” Іван Апаршин.
Як запевняють лідери “Громадянської позиції”, їхня політична партія не перебуває в опозиції до теперішньої влади чи Президента України, та готова до співпраці.
“Петро Порошенко ще не зробив критичної маси помилок, щоб треба було вимагати імпічменту, хоча є небезпечні тенденції. Формуванням коаліції та уряду займатиметься переможець парламентських виборів. Ми тверезо оцінюємо, що це не ми. Але “Громадянська позиція” співпрацюватиме з усіма політичними силами, які відстоюватимуть незалежність і єдність України. У нас є люди, які можуть бути міністрами. Ми готові укомплектувати уряд та провести реформи, необхідні країні”, - резюмував Анатолій Гриценко.
Політична партія “Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)” №27 у виборчому бюлетені.

Коментарі:

Lili9l 30.09.2014 00:11

Віктор Коліщак 2

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую