ye-logo.v1.2

До 10 жовтня 2014 року 100% військовослужбовців будуть забезпечені «по зимі»

Офіціоз 3147
Регіональний медіа-центр Міноборони України.
Фото: Регіональний медіа-центр Міноборони України.

— За період з квітня по вересень для Збройних Сил України в якості благодійної допомоги перераховано понад 149 мільйонів гривень, на 200 мільйонів гривень отримано матеріальних засобів в натуральному вигляді.

 Це допомагає створити нову армію, яка здатна захистити свій народ, — наголосив заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Ліщинський під час брифінгу в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».
Заступник керівника вітчизняного оборонного відомства зазначив, що згідно з наказом Міністра оборони генерал-полковника Валерія Гелетея роботи щодо підготовки до зими у ЗС України розпочалися навесні, одразу після закінчення опалювального сезону 2013-2014 років.
— План передбачає комплекс робіт за такими напрямами: підготовка казармено-житлового фонду, котелень та інженерних мереж, заготівля вугілля, мазуту, дров, створення необхідних запасів на опалювальний період. Стан підготовки військових містечок та інфраструктури на сьогодні становить понад 90%. Запаси дають можливість провести опалювальний період до 150 діб, — повідомив генерал-лейтенант Олександр Ліщинський.
Окрім цього, за наказом Міністра оборони вперше на постачання Збройних Сил прийнято тепле взуття.
— Станом на липень поточного року забезпечення речовим майном становило 100% плюс речові запаси на складах. Але з урахуванням проведення часткової мобілізації та умов експлуатації майна в польових умовах, рівень забезпечення є нижчим. Для повного забезпечення та поновлення Уряд виділив кошти, — розповів заступник Міністра оборони.
За його словами, вже укладені всі відповідні контракти та здійснюється постачання речового майна до Збройних Сил України.
— До 10 жовтня 2014 року з урахуванням наявного майна та нових поставок 100% військовослужбовців будуть забезпечені «по зимі», — зазначив генерал-лейтенант Олександр Ліщинський.
Він підкреслив, що кошти виділені і на постачання пального.
— Пріоритетним є забезпечення військовослужбовців, які знаходяться на сході України. Для цього налагоджено співпрацю з керівництвом обласних державних адміністрацій щодо використання їх фондів, які попередньо визначено та обстежено. Також будемо розміщувати військовослужбовців у польових умовах у визначених районах, — повідомив заступник керівника вітчизняного військового відомства.
Генерал-лейтенант Олександр Ліщинський повідомив, що за дорученням Міністра оборони Центральним проектним інститутом вже підготовлено передпроектні пропозиції захисних споруд різного призначення. Визначена кількість засобів мобільного обігріву та порядок їх використання, заготовлена відповідна кількість палива, забезпечено мобільними джерелами електропостачання від 2 до 60 кВат.
— Для розміщення особового складу в польових умовах в наявності палатки, мобільні автомобільні укриття, комплекти з меблями та іншим необхідним для забезпечення життєдіяльності, — повідомив генерал-лейтенант Олександр Ліщинський.
Загалом щодо забезпечення внесено і прийнято цілу низку змін до встановлених раніше норм забезпечення, а також законодавчих актів.
— Ми звернулися до всіх виробників, з якими укладено контракти, організувати роботу в 2-3 зміни, щоб максимально прискорити передачу продукції для потреб Збройних Сил України. Також ми застосували авансові платежі для стимулювання. Керівництвом Міноборони та Генштабу вживаються усі заходи для повного забезпечення. Якщо станом на квітень цього року рівень забезпеченості складав від 9 до 12%, то у вересні він становить від 80 до 90%, — зазначив генерал-лейтенант Олександр Ліщинський.

Регіональний медіа-центр Міноборони України.

 

Коментарі:

kika 03.10.2014 04:27

sd22

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую