ye-logo.v1.2

Через тероризм на Сході скоротилася кількість польських волонтерів на Хмельниччині

Історія 3334
Фото: adm.km.ua

Цьогоріч їх приїхало лише сто.

Кожного року на території Хмельницької області реалізовується загальнопольська акція “Могилу прадіда врятуй від забуття”. До нас приїздять сотні волонтерів з Польщі, аби прибрати та впорядкувати старі кладовища.
“П'ятий рік поспіль консульство Республіки Польща організовує акцію “Могилу прадіда врятуй від забуття”. В рамках акції щороку до нас приїздить п'ятсот волонтерів з Познані і Вроцлава ремонтувати старі кладовищі. Якщо волонтер знаходить могилу поляка, то він її фотографує, опрацьовуються матеріали і створюються каталоги у Польщі”, - розповідає голова обласного товариства Спілки поляків України Франц Міцінський.
Цьогоріч польські волонтери також завітали на Хмельниччину, проте свої корективи внесла війна на Сході України.
“У зв'язку із воєнними діями у цьому році приїхало лише близько ста волонтерів. До них підключається і наша молодь - більше тисячі людей. За таку роботу Хмельницька обласна державна адміністрація нагородила 40 дітей державними відзнаками”, - каже Франц Міцінський.
Попереду у волонтерів дослідження поховань у Меджибожі і польське товариство сподівається, що кількість охочих пізнати своє коріння збільшиться.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую