ye-logo.v1.2

Школу №18 прикрашатиме стріт-арт «Дівчина з книгою»

Культура 8946
Фото: автора

На одній зі стін закладу з’явився величезний малюнок, виконаний у патріотичних кольорах.

Цими вихідними на одній зі стін хмельницької середньої загальноосвітньої школи №18 І-ІІІ ступенів ім.В.Чорновола (навпроти «Ружичнянського універмагу») з’явився величезний стріт-арт. Малюнок «Дівчина з книгою», розміром 6х10 метрів, та напис: «Хмельницький – місто доброти» відтепер прикрашатимуть будівлю цього освітнього закладу.

Ініціатори стріт-арту на школі – місцеві громадські організації: «АллатРа» та хмельницький молодіжний клуб розвитку. Взялися за втілення їхньої ідеї у життя два художники: Володимир та Назар, які вже мали досвід участі у подібних проектах. Вони розмалювали стіну школи за три дні.

У п’ятницю, 3 жовтня, після закінчення уроків, хлопці закінчили усі підготовчі роботи, а у суботу – взялись за фарбу. Тому у понеділок вранці на учнів та вчителів чекав приємний сюрприз: на їхній альма-матер з’явився гігантській жовто-блакитньо-синій малюнок, роботу над яким художники планують завершити сьогодні ввечері.
За словами одного із організаторів цього стріт-арту, голови представництва міжнародного громадського руху «АллатРа» у місті Хмельницькому Ігора Новосадюка, вони кілька тижнів обирали місце для втілення у життя свого задуму, аж поки не знайшли, на їхню думку, ідеальне. «Хотіли, щоб малюнок добре проглядався, – каже Ігор Новосадюк. А тут – ідеальне місце: поряд універмаг, зупинка, проїжджа частина, тобто щодня повз нього проходитиме й проїжджатиме велика кількість людей. До речі, нам дуже пощастило: керівництво школи не лише погодилось на цей стріт-арт, а й сприяло втіленню його у життя».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую