ye-logo.v1.2

Зусиллями та коштами небайдужих людей багатодітна родина біженців із Криму має власне житло

Суспільство 2055
Фото: автора

У статті “Ми взяли документи, одяг дітям, зачинили двері і пішли...”

 ми писали про родину Сасіних, які наприкінці зими змушені були покинути будинок, власну ферму, тварин і, взявши лише сімох дітей, подалися шукати порятунку в чужих краях.

“Ми поспішали, - розповідала Зарема Сасіна, - бо події розвивалися дуже швидко, і “зелені чоловічки” оперативно захоплювали Крим. Чим усе могло закінчитися, невідомо. А в нас семеро дітей (наймолодшій дівчинці лише півтора року), і ми за них боялися”.
1 березня вони вже були в Києві, на Майдані, про який у Зареми залишилися найтепліші спогади... А потім вони переїхали на Хмельниччину. На їхню біду відгукнулися соціальні служби - як обласна, так і районна (поселили їх на Деражнянщині). “Після всього, що нам довелося пережити, на таке ми не чекали”, - казала тоді Зарема. Тимчасово їм надали притулок на старій фермі, біля лісу, в малесенькій хатинці, де колись жили охоронці.
... Прочитавши у “Сімейній газеті” про поневіряння багатодітної родини, власник підприємства “Спільна справа” Анатолій Ушаков вирішив допомогти.
Разом з друзями та знайомими зібрав більше 35 тисяч гривень і придбав для родини будинок з присадибною територією у 25 соток - дуже затишне місце з надзвичайно позитивною аурою. Сасіни вже обживаються на повну. Коли ми приїхали з гостинцями для них, Михайло з допомогою синів щось майстрував на подвір’ї, Зарема різала м'ясо на плов, який мав готуватися на вогнищі. Шкода, звичайно, але ми спішили, тож від запрошення гостинних хазяїв скуштувати плов, довелося відмовитися.
… Щоправда, такій великій родині в ньому затісно, але там є грубка, так що зиму переживуть, а там збираються добудовуватися. Благо, що у них є Ангел-охоронець в особі Анатолія Ушакова, який взяв Сасіних під свою опіку.
Так само завдяки Анатолію Георгійовичу родина з серпня отримує допомогу на дітей (до того часу, починаючи з березня, Сасіни отримали кошти лише один раз - 1468 гривень одноразової допомоги і ще 130 гривень). Кошти, виділені на дітей ОБСЄ, на паперах є, але родина їх поки що не бачила.
“Взагалі-то люди тут дуже хороші, - каже Зарема. - Я нікого ні про що не просила, а вони набирали відра з картоплею, овочами і несли нам. І я їм дуже вдячна. Адже ми як з дому нічого не забрали, так і з будиночка з-під лісу приїхали з порожніми руками.
І хоч ми живемо тут зовсім трошки, але відчуваю, що я вже в себе вдома”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую