ye-logo.v1.2

Хмельничан закликають скинутися на танк

Суспільство 2933

Тим часом городоцькі волонтери пригнали з Англії позашляховик для 30-ї окремої механізованої бригади.

Жителі Городка скинулися грошима та придбали позашляховик британського автопрому “Land Rover”.
“Акцію зі збору коштів провели козаки Городка та полковник Анатолій Ференц. Коли я приїхав у відпустку, Анатолій Сергійович підійшов до мене та сказав, що є волонтерський рух, який знаходить нерозмитнені та оштрафовані автомобілі і передає військовим частинам у користування. Кошти в основному пожертвував Анатолій Ференц, а також допомогла “Агропромтехніка”, - розповідає начальник стройової частини 30-ї окремої механізованої бригади майор Руслан Бодяк.
Автомобіль пригнали з Англії та передали у 30-у окрему механізовану бригаду.
“Повний привід, два мости, ABS - така машина нам потрібна. У нас великий автопарк, але він на бензині, до того ж “ГАЗ-66”, “ГАЗ -53” та навіть “Камази” - застарілі. Ось такі автомобілі як “Ленд Ровер” набагато оперативніші. У нього дизельний двигун об'ємом два літри. Хоч позашляховику і 16 років, але він у хорошому стані”, - запевняє Руслан Бодяк.
Окрім жителів Городка, подолянам з 30-ї окремої механізованої бригади допоміг і Віньковецький сирзавод: сирами, маслом та іншою власною продукцією.
Солдатам цієї військової частини несолодко було у зоні проведення антитерористичної операції. Російська армія знищила чимало їхньої техніки. Багато українських військових загинуло.
“Російські солдати обстріляли нас “Градами”, артилерією, потім танками. Хотіли оточити і знищити, але їм не вдалося цього зробити. Командування вчасно дало команду на відступ, техніки не залишилося, але особовий склад був збережений. Перебували під Амвросіївкою, Степанівкою, Савур-Могилою. Там було щось подібне як під Іловайськом, - пригадує майор з Городка. - 30 окрема механізована бригада була пошматована окупантами. Нас забрали з передової, щоб відновили боєздатність та провести відлагодження бойового складу.”
“Мене мобілізували 17 березня і разом зі мною з Хмельниччини були ще 40 офіцерів. Під час другого призову багато мобілізовано хлопців з Ярмолинецького, Городоцького, Дунаєвецького, Віньківецького, Новоушицького та інших районів”, - каже Руслан Бодяк.
Наразі військові потребують теплих речей, зокрема термобілизни та утеплених берців, проте, як зізнається військовий, танк або БТР - більш необхідний.
“Було би ще краще, якби жителі Хмельницької області скинулися по 10 гривень та придбали танк “Булат” або БТР. “Булат” є одним із найкращих танків у світі, коли зайшов в АТО, то відстрілював усе, що бачив, терористи поховалися. Його знищили лише тоді, коли вирахували і “точечно” накрили. “Булат” на порядок кращий за російські танки. Ось такий би нам танк або БТР, укомплектований тепловізором, “наводкою” та зброєю. Розумієте, погана наша куфайка, але зігрітися нею можна, не всім же американське носити. Найголовніше — це вижити”, - пояснює начальник стройової частини 30-ї окремої механізованої бригади майор Руслан Бодяк.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую