ye-logo.v1.2

В Хмельницькому світло поки що не вимикатимуть?

Суспільство 1542

Енергетики “Хмельницькобленерго” запевнили, що й надалі забезпечуватимуть постійну й безперебійну подачу електроенергії. Принаймні, найближчим часом.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове призупинення електропостачання населення. За словами представників Міністерства, майбутні відключення пояснюються виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Через військові дії на Донбасі українські компанії, які виробляють електроенергію, не отримують достатньої кількості вугілля, аби забезпечити безперебійну роботу підприємств узимку. За словами експертів, вугілля вистачить лише до середини листопада. Потім, якщо не знайдуть альтернативних шляхів, можливе навіть масове відключення споживачів, як це було в “буремних 90-х”.

Для виконання рішень державного підприємства «Національна енергокомпанія України», «Укренерго» й профільного міністерства, енергетики вимушені запровадити графіки аварійних відключень для економії палива.

Вони будуть узгоджуватись із облдержадміністраціями. Світло відключатимуть під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно о 9.00-11.00 і о 20.00-22.00. Причому йдеться не про всі області України, а лише про ті регіони, де споживання виходитиме за межі встановлених лімітів. У випадку, якщо область перевищує споживання електроенергії, в дію вводяться графіки аварійних відключень.

Проте хмельницькі енергетики не підтвердили інформацію про підготовку до відключень світла в області. Як зазначили в “Хмельницькобленерго”, жодних розпоряджень з цього приводу не було, та запевнили, що компанія й надалі забезпечуватиме постійну й безперебійну подачу електроенергії. Принаймні, найближчим часом. Проте у майбутньому можливості погодинного відімкнення світла теж не спростували.

“Ситуація в країні така неоднозначна, все змінюється так швидко, що ніхто не знає, чого чекати вже наступного тижня”, - сказали нам у прес-службі “Хмельницькобленерго”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую