ye-logo.v1.2

За крок до чемпiонства: нетішинська шаблістка виграла «срібло» першості України

Спорт 2020
Фото: zik.ua

Ірина Щукла у фіналі поступилася своїй суперниці лише одним «уколом».

У Миколаєві триває чемпіонат України з фехтування. Представниці нетішинської школи шаблі зуміли виграти три нагороди, одна з яких командна.

Найвдаліше на турнірі виступила наша Ірина Щукла, яка кваліфікацію та основну стадію змагань подолала без жодної поразки. Проте у вирішальному поєдинку нетішинка поступилася Діані Залевській з Миколаєва – 14:15. Засмутила миколаївчанка ще й Марію Цимботу з Нетішина – у півфіналі подолянка поступилася з рахунком 4:15 та задовольнилася бронзою чемипіонату України.

Інші наші шаблістки фінішували за межами першої «десятки»: Ірина Пізнюр – 17-а, Альона Савчук – 21-а, Анастасія Бережна – 24-а, Марина Форсюк – 25-а, Юлія Щукла – 29, а Дарина Баришнікова – 30-а.

У командному виді змагань основна збірна Хмельницької області (Анастасія Бережна, Ірина Пізнюр, Марія Цимбота та Ірина Щукла) завоювали бронзову нагороду. Наші дівчата здолали Черкаси (45:35), проте у півфіналі програли Миколаєву-1 (34:45). А от у поєдинку за третє місце Хмельницький-1 виявився сильнішим за Миколаїв-2 – 45:33. Друга збірна Хмельницької області (Дарина Баришнікова, Альона Савчук, Марина Форсюк та Юлія Щукла) програли «основі» Києва (14:45) та збірній Одеській області (20:45) і фінішувала восьмою.

Серед юнаків шаблісти Хмельниччини піднятися на призовий п’єдистал не зуміли. Найближчим до нагород був Максим Поліщук, проте у чвертьфіналі поступився Богдану Платонову з Миколаєва (13:15) і став лише сьомим. Решта подолян фінішували за межами першої «десятки»: Віктор Тарикін – 11-й, Владислав Садовець – 13-й, Володимир Данилюк – 18-й, Вадим Ільчук – 22-й, Іван Багінський – 28-й, Нікіта Кузнєцов – 30-й, а Владислав Галка – 40-й.

У командному виді змагань нашим юнакам також не пощастило. Перша збірна Хмельницької області (Максим Поліщук, Владислав Садовець, Віктор Тарикін та Вадим Ільчук) виграла у Миколаєва-2 (45:32), але програла Миколаєву-1 (33:45). Спіткала подолян невдача і у поєдинку за «бронзу» - кияни були сильнішими лише на один «укол» (44:45). Друга збірна Хмельницькї області (Іван Багінський, Владислав Галка, Володимир Данилюк та Нікіта Кузнєцов) у першій дуелі поступилася одеситам (38:45) і посіла дев’яту сходинку підсумкового рейтингу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую