ye-logo.v1.2

Хмельницьких правоохоронців із зони АТО відзначила Міжнародна поліцейська асоціація

Суспільство 2679

Наші міліціонери одні із перших поїхали у зону проведення антитерористичної операції.

 20 хмельницьких правоохоронців, які по декілька разів їздили у зону проведення АТО для забезпечення правопорядку, відзначила нагородами, грамотами та подяками Українська секція Міжнародної поліцейської асоціації. Серед тих, хто з найкращого боку проявив себе у екстремальних та небезпечних для життя ситуаціях, - бійці спецпідрозділів «Сокіл» та «Богдан», спеціальної роти міліції (колишній «Беркут»), а також працівники Державтоінспекції та кримінальної міліції.

«Зі звільненням Донецької та Луганської областей виникла необхідність виконувати охоронні функції на Сході. Хмельницькі спецпідрозділи забезпечували охорону на блокпостах, стежили за громадським порядком та проводили оперативну-розшукову діяльність. Також вони брали участь у «зачистці» звільнених територій, надавали супровід та виконували інші завдання», - розповідає начальник обласного управління міліції Олександр Розізнаний.

З початком проведення антитерористичної операції 408 правоохоронців з Хмельницької області забезпечували правопорядок на Сході України. Зараз же у зоні АТО працюють 162 наших міліціонери.

«Зокрема, спецпідрозділ із 40 осіб несе службу у Вуглегорську, а це фактично передова зона, яка обстрілюється сепаратистами. Ми визначаємо керівників, які можуть здійснювати координацію і керування нашими силами у цій зоні, тому роботу проводять належним чином. І на сьогоднішній день, на щастя, втрат серед наших працівників немає», - запевнив Олександр Розізнаний.

Як запевняє керівництво управлінь МВС та ДАІ, наших правоохоронців ніхто не змушує їхати у зону АТО, ініціатива – добровільна, адже у багатьох на Сході України воюють знайомі, а у декого – рідні.

«Наш спецпідрозділ найбільше разів їздив в АТО на ротацію. Наразі наші люди перебувають під Дебальцево, де беруть участь у серйозних бойових діях, - зізнається капітан спеціальної роти міліції. – Ми були у Донецьку, коли у заручники потрапив Чернігівський зведений загін. Особисто виїжджав на їхнє визволення. Особовий склад був під обстрілом, але обійшлося без поранень.»

«Найпершими у зону АТО поїхали бійці колишнього «Беркуту» з Хмельницького, Кіровограду та Черкас. По 25 чоловік. Помітили, що люди докорінно змінилися, після того як у Маріуполі обстріляли управління МВС, та почали гинути жителі. Скільки там були, то жодного прапору Росії не бачили. Спілкувалися з людьми, то вони казали, що у Росію не хочуть, лише хотіли референдум. У самому Донецьку довелося зіштовхнутися із сепаратистами, коли вони викрадали автомобілі із автосалону. Проводили переговори», - пригадує командир відділення спеціальної роти міліції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую