ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показали фільм, номінований на “Оскар”

Культура 2724
Фото: povodyr.com

В картині знялася співачка Джамала, а також більше ста незрячих людей з усієї країни.

У Хмельницькому відбувся допрем'єрний показ фільму "Поводир" режисера Олеся Саніна. Саме його обрав Оскарівський комітет України для представлення у 2014 році на 87-й церемонії вручення премії "Оскар" в номінації «Кращий фільм іноземною мовою». Хмельничани одні із перших змогли побачити картину і зустрітися з її творцями. Завдяки тифлоперекладу історичну драму “Поводир” подивилися і глядачі з обмеженими можливостями зору.
“Фільм заснований на реальних подіях 30-х років. Тут показана доля людей, які позбавлені можливості бачити барви світу. Він про любов, вірність, підлість і зраду в кращих традиціях голлівудського кіно”, — розповідає сценарист, письменник Олександр Ірванець.
За словами сценариста, картину зняли на державні гроші, витративши два мільйони доларів. Заслужені артисти України знімалися у фільмі за мінімальні гонорари, розуміючи, що він стане проривом у вітчизняному кіно.
Історію, яку розповідає фільм, придумав режисер Олесь Санін, письменник Олександр Ірванець три місяці працював над сценарієм. Головні ролі зіграли Антон-Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзар і американський актор Джефф Баррелл. Також одну з головних ролей виконала Джамала, яка спеціально для фільму вчилася співати джаз 1930-х років. В епізодах знялися українські письменники Олександр Ірванець та Сергій Жадан, кобзар Тарас Компаніченко і більше 100 незрячих з усієї України.
На Одеському кінофестивалі «Поводир» був відзначений двома призами. «Золотий Дюк» за «Кращу акторську роботу» одержав актор Станіслав Боклан за роль сліпого кобзаря Івана Кочерги. Також журі Національної конкурсної програми нагородило дипломом за візуальне рішення фільму оператора «Поводиря» Сергія Михальчука.
Національна прем'єра картини відбудеться 12 листопада 2014 року в усіх кінотеатрах України.

Пропонуємо вашій увазі трейлер до фільму:

The Guide - Official Trailer (2014) from Pronto Film on Vimeo.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую