ye-logo.v1.2

Отримали землю завдяки “липовим” довідкам

Кримінал 2895
Фото: o1.ua

Покуратура Хмельницького району виявила зловживання в діях керівника Садівничого товариства «Дубки», який на підставі сфальсифікованих документів розпоряджався землею.

За словами прокурора району Романа Кахнія, голова обслуговуючого кооперативу «Дубки» в інтересах чотирьох громадян, які не були членами цього товариства, вніс неправдиві відомості до офіційних документів, потрібних для приватизації земельних ділянок на території товариства. Підроблені довідки дали змогу голові Хмельницької райдержадміністрації затвердити технічну документацію та передати у власність цих громадян чотири земельних ділянки загальною вартістю близько 220 тисяч гривень.
За службове підроблення документів, що спричинило тяжкі наслідки (частина друга статті 366 Кримінального Кодексу України), чиновника звільнили з посади, він нестиме кримінальну відповідальність.
Крім того, міськрайонний суд задовольнив дві позовні заяви прокуратури Хмельницького району в інтересах держави та визнав незаконними зазначені розпорядження райдержадміністрації. Також скасовано державні акти права власності на дві земельні ділянки. Ще два аналогічних позови перебувають на розгляді в суді.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую