ye-logo.v1.2

Опора: на Хмельниччині зафіксовано поодинокі випадки винесення бюлетенів і голосування за двох

Вибори 2390
Фото: Дмитра СКРИПНИКА

Спостерігачі запевняють, що такі випадки є поодинокими.

Громадянська мережа Опора повідомляє, що у селі Смотрич, Кам’янець-Подільського району, що на території одномандатного виборчого округу № 193 виборець виніс бюлетень за межі залу для голосування. Це сталося на дільниці № 680518 (1108 виборців). При затриманні виборець розірвав бюлетень, про що складено акт про порушення. Літній виборець пояснив спостерігачам і членам комісії, що вийшов з бюлетенем у коридор, аби на стенді із плакатами кандидатів ознайомитися з їхніми програмами: «Просто забув, за кого хотів проголосувати», – сказав він. На цьому інцидент вичерпався.

Також факт винесення бюлетеня зафіксовано на дільниці № 681346, розташованій у приміщенні навчально-виховного комплексу №9 в Кам’янці-Подільському. Виборець розірвав бюлетень. Акт про зіпсовані бюлетені комісія склала й на дільниці № 681368 в Кам'янці-Подільському: виборець у стані алкогольного сп’яніння, обурившись відсутністю графи «проти всіх» порвав обидва отримані бюлетені.

На дільниці № 681448 у мікрорайоні Хмельницького Лезневе (перший корпус Хмельницької школи № 13) зафіксовано факт видання в одні руки чотирьох бюлетенів. Спостерігачі повідомили, що одному з виборців, який прийшов на дільницю із двома паспортами, видали два комплекти бюлетенів – для голосування по загальнодержавному багатомандатному округу та для голосування за кандидатів у одномандатному виборчому окрузі № 188. Про порушення частини 2 статті 3 Закону «Про вибори народних депутатів України» складено акт. Нагадаємо, що кожний виборець, згідно цієї статті має право лише одного голосу по загальнодержавному багатомандатному і одномандатному виборчих округах.

Втім, такі випадки на Хмельниччині є поодинокими і в загрозливу тенденцію не переросли.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую