ye-logo.v1.2

Дружина Героя Небесної сотні: «Снайпер убив мого коханого, але не зміг вбити мого кохання»

Культура 4862

У Хмельницькому відбулась презентація книги Тетяни Бондарчук «Кохання, розстріляне снайпером».

 До збірки увійшли спогади автора про коханого чоловіка і її вірші, а також спогади друзів, однодумців, колег, учнів про Героя Небесної сотні Сергія Бондарчука - Людину, яка віддала своє життя за майбутнє України, загинула на вулиці Інститутській у Києві, рятуючи поранених 20 лютого 2014 року.
«Після смерті чоловіка я розмовляла з його портретом і писала ночами вірші, - розповідає Тетяна Бондарчук, дружина Героя Небесної сотні. – Книга стала подарунком до дня народження Сергія. На кожній сторінці я стверджую, що справжнє кохання, якщо воно є, вбити неможливо».
Герой Небесної сотні Сергій Бондарчук, як каже дружина, встигав усюди. Він був чесною, щирою людиною і вчителем від Бога.
«Снайпер поцілив у мого чоловіка кулею зі зміщеним центром. У нього біли пошкоджені усі внутрішні органи. Сергій ніколи не брав до рук зброю, чим він заслужив таку смерть? - каже Тетяна Бондарчук. – Сидячи над бездиханним тілом свого чоловіка, я написала йому останнього листа. З ним його й поховали. Я впевнена, що десь там на небесах Сергій читає його усій Небесній сотні… І знає, як тужу за ним. Бо жодного разу мені не наснився. А я так хочу його побачити, хоча б уві сні».
Пані Тетяна досі не знімає обручки і не дозволяє називати себе вдовою. Каже, що вона завжди залишиться дружиною Героя Небесної сотні Сергія Бондарчука.
«Він був для мене усім: моїм першим коханням, чоловіком, другом, батьком мого сина, товаришем і колегою. Ми пліч-о-пліч йшли по життю 33 щасливих роки, побравшись ще в студентські роки», - додає жінка.
Слухаючи поезію жінки, яка втратила на Майдані свого коханого, глядачі не стримували сліз.
«Вже майже рік минув після тих страшних подій, боляче все згадувати. Важко слухати, як снайпер обірвав кохання цієї пари. Але я рада, що Героїв не забувають, адже це вже частина нашої історії. Шкода, що помирають найкращі, такі як Сергій Бондарчук», - каже учасниця Майдану Ірина Ковалевська.
На слова Тетяни Бондарчук написана вже не одна пісня. Присутні могли почути деякі з них у виконанні артистів Хмельницької Обласної філармонії.
Примірники книги «Кохання, розстріляне снайпером» пані Тетяна подарувала бібліотекам і школам області та міста. Жінка переконана: пам’яттю, як і коханням, не торгують.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую