ye-logo.v1.2

Поїздка до Німеччини стане для хмельничан доступнішою

1698
Фото: www.mukachevo.net

З 1 листопада Федеративна Республіка Німеччина скасувала оплату за оформлення національних довгострокових віз з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї тощо.

ФРН оголосила приємну звістку для українців. Так, з 1 листопада 2014 року на території України відмінена плата за оформлення національної довгострокової візи. Зокрема, плата скасовується для тих громадян, які прагнуть отримати візу з метою навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо.
Зазначене рішення було прийняте німецькою стороною виключно для громадян нашої держави з урахуванням розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.10.2014 р. № 1016-р «Про оформлення довгострокових віз для в’їзду в Україну громадянам Федеративної Республіки Німеччина». Таким чином, Німеччина стала шостою державою-членом ЄС після Латвії, Литви, Естонії (рішення також прийнято в односторонньому порядку), Словаччини та Польщі, які підтримали ініціативу Києва щодо скасування візових зборів за оформлення національних (терміном дії понад три місяці) віз.
Експерти вважають, що такий крок надасть нам додаткові аргументи у переговорному процесі з іншими країнами Євросоюзу щодо подальшої лібералізації режиму поїздок українських громадян до ЄС. Крім того, це прискорить інтеграцію нашої держави в єдиний європейський простір.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую