ye-logo.v1.2

Хмельничан навчатимуть правильно розпоряджатися фінансами

Економіка 2290
Фото: blogspot.com

Нацбанк запрошує громадські і комерційні організації, органи влади та профспілки взяти участь у проведенні Всеукраїнського тижня фінансової грамотності.

Національний банк України організовує проведення тематичних інтерактивних занять із фінансової грамотності для школярів, студентів, молодих сімей, приватних підприємців та пенсіонерів. Основними завданнями тижня фінансової грамотності є роз’яснення щодо ведення сімейного бюджету, основних принципів фінансового обліку, виховання звички до заощаджень та інвестицій, надання правдивої інформації про основні фінансові продукти, за допомогою яких можна реалізувати свої плани.
“Такі навчання поширені у світі. Рівень же фінансової грамотності українців є досить низьким, тому Національний банк щороку організовує проведення освітніх заходів для різних вікових і соціальних груп населення за спеціально розробленими методичними рекомендаціями та сценаріями”, - пояснює керівник прес-служби Управління Національного банку України у Хмельницькій області Таїса Статкевич.
За її словами, пересічним громадянам важко самостійно розпоряджатися фінансами. Не всі знають, як правильно отримувати кредити чи відкладати заощадження. Великою мірою це стосується пенсіонерів та молодих людей. Тому заходи сприятимуть формуванню в українців навичок управління власними фінансами, а також ефективному захисту прав споживачів фінансових послуг.
Управління НБУ у Хмельницькій області пропонує всім, хто має досвід, ресурси і бажання, приєднатися до участі у Всеукраїнському тижні фінансової грамотності, повідомивши про це за телефоном: 70-14-40, 70-14-60. Їм нададуть організаційну та інформаційну підтримку. Матеріали також можна отримати на сторінці офіційного інтернет-представництва НБУ в рубриці «Щорічний тиждень фінансової грамотності».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую